keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tilannekatsaus kunnon osalta

Nyt on pyörähtänyt noin kaksi kuukautta siitä kun päätin lopettaa miinuskalorijakson ja siirtyä kaloreissa ylöspäin. Söin tuolloin treenipäivänä noin 1700-1800 kcal ja saatoin käydä välillä saunomassa sekä tehdä pari kertaa viikossa mäkijuoksua tai jotain sykkeennostojumppaa. En tiedä kuinka paljon olin vielä lopussakin miinuksilla, mutta uskoisin että melko reilusti.

En lopettanut ylimääräistä liikuntaa sormia napsauttamalla, vaan jatkoin mm. mäkijuoksua normaalisti, vähentäen joka viikko kaksi tai kolme rundia /harjoitus, kunnes en muutaman viikon päästä liikkunut enää kulutuksen lisäämiseksi ollenkaan. Kaloreita nostin ensin muistaakseni vain 200 kcal ja tuosta eteenpäin kerran viikossa 100 kcal. Nyt syön treenipäivänä noin 2800 kcal enkä tee ylimääräistä liikuntaa ollenkaan, väkisin tulevaa hyötyliikuntaa lukuunottamatta.

Aamupaino oli miinuskalorijakson lopulla vajaa 75 kg ja nyt kaksi kuukautta myöhemmin aamupaino on reilu 75 kg. Koska lähdin reverse dieetille todella varovaisesti, paino ensin hieman laski, mutta heittelyä tuli kuitenkin vain 74-75 kilon sisällä. Tuolla välillä se heitteli melkein koko kaksi kuukautta ja vasta kun kalorit ovat olleet lähempänä 3000 kcal, on paino välillä mennyt jopa 76 kilon puolelle. Joka tapauksessa olen todella tyytyväinen, että jaksoin nähdä nälkää ja syödä suunnitelman mukaan, jotta rasvaa ei tulisi takaisin paljoa. Nykyisellä syömisellä jo pärjää ihan ok, mutta toki haluaisin syödä paljon enemmänkin. Nyt sentään ei tarvitse joka sekunti miettiä, että koska saa taas syödä. Tästä eteenpäin on tarkoitus nostella päivittäisiä kaloreita keskimäärin 25 kcal /viikko tai mahdollisesti enemmänkin, jos kroppa tottuu muutokseen tarpeeksi nopeasti.

Alla on vertauskuvia ennen ja jälkeen reverse dieetin. Ensimmäisenä on aamulla tyhjänä otetut kuvat. Jälkimmäisenä on tänään otetut kuvat pari tuntia kevyen aamupalan jälkeen. Itse sen ainakin huomaa heti aamulla peiliin katsoessa, että glykogeenivarastot ovat hiilareiden myötä todella paljon täydemmät. Miinuskalorijakson lopulla kroppa näytti tyhjältä ja paineettomalta melkeinpä aamusta iltaan. Nyt sentään hiilareita tulee huomattavasti enemmän eikä glykogeenivarastot ehdi tyhjentyä yön aikana kokonaan.

15.9.2014. Aamupaino vajaa 75 kg.


12.11.2014. Aamupaino reilu 75 kg. Läskiä ei ole tullut takaisin oikeastaan ollenkaan, mutta kroppa näyttää jo hieman täydemmältä.


2 kommenttia:

  1. Kyllähän noista kuvista eron huomaa helposti maallikkokin. :)

    VastaaPoista
  2. No hyvä :) ajattelin, että mahtaako tuosta huomata kovinkaan helposti, vaikka mielestäni ero on aika suuri, vaikkei painoeroa ole käytännössä ollenkaan. Luulen, että reversen aikana oon jopa polttanu rasvaa vaikkei se ookaan ollu tarkotus. Valastus kyllä vähän huijaa, mut oli pakko ottaa eri huonees ku olkkaris on heikompi valaistus ja ulkona oli pimeetä.

    VastaaPoista