tiistai 4. marraskuuta 2014

Boutiquevegan tilaus ja overreaching viikko

Jotain pientä eksyi tilaukseen. Innostuttiin suklaanapeista hyvän ystävämme luona käydessä, joten niitä oli pakko saada pari kiloa lisää. Mukaan tuli myös deodoranttia, vaikka en olekaan käyttänyt sellaista enää moneen vuoteen. Täytyyhän sitä silti yksi vegaaninen versio olla erikoistilaisuuksia varten.

Tänään tuli postia, eikä tilauksesta ole aikaa kuin tasan viikko. Tilattiin tarvittavia tuotteita tulevia häitämme varten ja muutenkin kaikkea sellaista, mitä ei kovin helposti löydä Suomesta. Kyseessä on verkkokauppa Boutiquevegan, jossa kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja valikoimaa on reilusti. Tavara tulee Saksasta eli matka ei ole pitkä eikä tarvitse leikkiä tullin kanssa, koska tavara liikkuu EU:n sisällä.

En voi muuta sanoa kuin, että jeeeee, aivan mahtava kauppa! <3 tavara tuli yhtä nopeasti perille kuin usein Suomen sisällä tilatessa ja kamat tuotiin suoraan kotiovelle. Olen aika paljon tilannut ulkomailta kaikenlaista tavaraa ja täytyy sanoa, etten ole ennen nähnyt noin hyvin pakattua laatikkoa, vaikka kyseessä ei ole edes kovin herkästi hajoavaa/leviävää tavaraa. Toimituskulut ovat tuohon kaikkeen nähden erittäin edulliset, vain 12.95 euroa /tilaus.

Ko. kaupassa on minun makuuni vähän liikaakin tarjottavaa, joten en uskaltanut vielä edes selata kaikkea, jotta välttyisin 1000 euron laskuilta. Ihan sama, oletko sekasyöjä, vegaani tai kuka tahansa, niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa valikoimaa. Ruokajuttujen lisäksi valikoimassa on mm. kodinhoito- ja kosmetiikkatuotteita ja kaikki on edullista siihen nähden, että kyseessä on pääasiassa erikoistuotteet.

En yleensä haluaisi tilata ulkomailta vegetuotteita, mutta joskus vain on pakko, koska kaikkea ei ainakaan meidän talous löydä Suomen sisältä taikka niitä joutuisi itse hakemaan Helsingistä. Pääasiassa ostamme vähänkin erikoisemmat tuotteet vegetukusta ja runsaudensarvesta. Perustuotteet ostamme S-marketista sekä jonkin verran K-kaupasta ja Luonnonhelmasta. Kaikkein mieluiten tukisin pieniä vegaanikauppoja, koska isommat ketjut varmasti pärjäävät ilman meidänkin tukea. Täysin vegaanisia liikkeitä kun ei ole vielä paljoa, niin olisi tärkeää antaa niille arvoa täällä Suomessakin.
Sisempi laatikko, jossa oli kaikki nestemäinen pakattu kuplamuoviin. Kaikki muu oli pakattu yksitellen kuplamuovin lisäksi pahviin ja kokonaisuuden ympärillä oli vielä iso kasa pahvia/paperia. Ulompaa laatikkoa ympäröi teipin lisäksi kasa pakkausnauhaa. Aivan mahtavaa pakkaamista! Moni saisi luvan ottaa mallia.

Sitten takaisin asiaan eli wannabe -bodaukseen. Eilen olin vielä unirytmin siirtymisen takia niin sekaisin, ettei salille ollut asiaa, mutta tänään päätin lähteä rehkimään vaikka olo olikin vielä hieman outo. Aivot ei oikein pysy mukana kun yhtäkkiä valvotaan pitkään, nukutaan pitkään ja herätään ensin todella myöhään ja sitten todella aikaisin.

Tällä viikolla ei oikein ehdi käydä salilla kuin kolme kertaa, joten otan poikkeuksellisesti noista enemmän kuin tarpeeksi irti eli pyrin tietoisesti ylitreenaamaan ja sitä kautta ylirasittumaan (overreaching). Se ei kuitenkaan tarkoita, että pyrin ylikuntoon, joka on taas eri asia, vaan pyrin aiheuttamaan sen verran rajumpaa vahinkoa, että palautuminen vaatii normaalia enemmän aikaa. Olen jo sen verran tottunut noin 5 päivän kiertoon, että 7 päivän kierto tuntuu jo tuhlaukselta jos tehdään normaali treenirutiini.

Viime aikoina jalkatreenit ovat alkaneet pelottaa ja hermostuttaa, joten ko. päivinä täytyy hieman tsempata itseäni, jotta pääsen liikkeelle. En koe, että jalkajumppani olisivat jotenkin erityisen kovia, päinvastoin, mutta ovat ne sen verran rajuja, ettei niihin kannata lähteä hohhoijaa -asenteella. Kun tekee monta moninivelliikettä peräkkäin kyykkyjä, vetoja tai prässejä failureen asti, täytyy siinä olla asennetta mukana, jotta joka kerta päästään pidemmälle. Monesti kuulee, että jokin yläkropan treeni on sairaan kova, mutta se ei ole mahdollista. Ainoastaan jalkatreenistä voi saada niin brutaalin, että sitä voi kutsua sairaan kovaksi touhuksi. Esim. penkkipunnerruksen tekeminen pudotussarjoilla tai vaikka strip setillä aivan loppuun saakka on lastenleikkiä verrattuna samaan hommaan kyykyn tai prässin kanssa.

Tänään otin ekstrana polvenojennuksen laitteella ja siihen päälle tuplapudotuksen. Saman jutun tein polvenkoukistuksen ja pohkeiden (prässissä) kanssa. En usko, että teen sen kummempaa muillekaan lihasryhmille, koska pudotussarjat treenin lopulla eristävissä liikkeissä vetää mehut tarpeeksi hyvin pihalle. Tarkoitus on kuitenkin päästä ensi viikolla tekemään normaalit treenit ja olen vielä hieman varovainen, koska en usko olevani vieläkään plussakaloreilla.


Jalat:

1. Suorin jaloin maastaveto 3 x 7-8 x 117.5 kg
2. Etukyykky 3 x 5-8 x 60 kg
3. Vaakaprässi -laite 3 x 12-15 x 160 kg
4. Polven koukistus 3 x 12-14 x 45 kg + tuplapudotus
5. Polven ojennus 1 x + tuplapudotus
6. Pohkeet smithissä istuen 2 x 15-17 x 105 kg
7. Pohkeet prässissä 2 x 12-15 x 110 kg + tuplapudotus

Kesto 57 min.


2 kommenttia:

  1. Itsekin tuli popsittua sitten loput valkosuklaanapit poskeen, niin alkaa tekemään mieli niitä...
    Onko vähän liiankin hyvin pakattuna nuo tuotteet tuolta, turhahkoa pakkausjätettä...noh, ei ainakaan hajoa...:D

    Meneepä kepoisasti aluksi nuo jalkahomamt videolla, lopussa ei niin iisin näköistä. :D

    VastaaPoista
  2. Ne on kyl vähän turhankin hyviä. Ei meinannu pystyy lopettaa syömistä :D

    Mietin kans samaa, mut loppujen lopuks sitä jätettä on tosi vähän ku voimapaperia (tai vastaavaa) on rytätty ja se näyttää vaan isolta kasalta, ja paperin ja pahvin voi sentään kierrättää. Kuplamuovin pystyn hyötykäyttämään postituksissani. Ja on se varmaan tosiaan parempi ettei mikään varmasti hajoo. Kun tietää miten noita paketteja välillä pyöritellään eri firmoilla niin on syytäkin pakata hyvin.

    Toi pudotussarja meni vähän mönkään ku en ollu käyttäny just tota laitetta pitkään aikaan ja olin säätöjen kanssa hukas. Eka sarja meni ihmettelyyn ja hakemiseen enkä oikeen saanu keskityttyä, mut seuraavissa olin välittämättä asiasta ja koitin vaan tehdä epäonnistumiseen asti ja sentään sain tehtyäkin. Kyl lopus poltti ihan kivasti etureisiä, vaikka toi onkin vielä melko lällyä hommaa.

    VastaaPoista