lauantai 7. helmikuuta 2015

En ylirasitu helposti

Nukuin eilen normaalia kauemmin, enkä olisi oikein jaksanut lähteä salille junttaamaan jalkoja. Olo oli melko nuutunut, mutta perjantaina tuntui jo normaalimmalta. Olen tässä miettinytkin, milloin ylirasitusta mahtaa kertyä tarpeeksi, jotta olisi syytä pitää kevyt kierto, mutta ylirasituksesta on ollut vasta pieniä merkkejä, siellä täällä. Kevyitä treenikiertoja ei kannata pitää, jos yhtenä päivänä olo on tavanomaista nuutuneempi, koska se ei välttämättä kerro kaikkea. Oireita täytyy olla pidemmän aikaa, ennen kuin on syytä huilata.

Treenaan pääasiassa maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina. Jos maanantaina ja tiistaina olo on karsea, täytyy loppuviikosta harkita kevennyksen aloitusta. Normaalisti saatan hieman uupua torstaina tai perjantaina viikon treeneistä, mutta olotila helpottuu yleensä viikonlopun aikana, viimeistään sunnuntaina. Tämä riippuu paljolti siitä, millainen viikko on ollut muuten. Viikonloppuna pyrin totaalilepoon ja koitan välttää fyysistä tekemistä niin paljon kuin mahdollista.

Tällä hetkellä viikkoa kohden tulee kohtalaisen paljon työsarjoja ja teen kuitenkin jokaisen liikkeen viimeisen sarjan epäonnistumiseen saakka. Miinuskaloreilla tällaisella touhulla täytyisi pitää jatkuvasti kevyitä kiertoja, mutta tällä hetkellä tuntuu, ettei tarvetta ole todellakaan usein. Volyymiä en toisaalta enää haluaisi nostaa, koska treenit venyisivät turhan pitkiksi, enkä koe tarvitsevani enempää työsarjoja. Sinänsä tämä on hyvä tilanne, koska se kertoo hyvästä palautumiskapasiteetistani. Volyymiä pikkuhiljaa lisätessäni ajattelin, että mahtaako olla liian rajua näin pian, pitkän miinuskalorijakson jälkeen, mutta eipä vielä tunnu oikein missään. Tällä hetkellä pyrin ottamaan mehut irti entistä enemmän kohdelihaksista, juurikin failuretoistoissa. Tällä tavalla homma maistuu ja kun kaloreita saa pikkuhiljaa nostettua, homma myös toimii. Jiihaa.

Mahtava kalenteri. Merkkaan sinne aamupainot ja viikon kaloritilanteet.


Jalat (torstai):
1. Etukyykky 3 x 4-6 x 70 kg
2. Suorin jaloin maastaveto 3 x 6-8 x 110 kg
3. Vaakaprässilaite 3 x 9-12 x 170 kg
4. Polvenkoukistus laitteessa 3 x 11-12 x 45 kg
5. Polvenojennus laitteessa 2 x 11-13 x 130 lbs
6. Pohkeet vaakaprässissä 3 x 8-10 x 130 kg
7. Pohkeet istuen smithissä 3 x 12-17 x 80 kg

Kesto 67 min.

Yläkropan työntävät (perjantai):
1. Penkkipunnerrus smithissä 3 x 4-6 x 90 kg
2. Pystypunnerrus seisten 3 x 7-8 x 35 kg
3. Alavinopenkki kp 3 x 8-9 x 22 kg:t
4. Vipunostot sivulle seisten 3 x 12-13 x 4 kg:t
5. Kapea penkki 3 x 10-12 x 37.5 kg
6. Ristikkäistalja 3 x 12-13 x 7.5 kg
7. Taljapunnerrus 3 x 12-14 x 20 kg
8. Vatsat roikkuen jalat suorassa 3 x 14-17 x bw

Kesto 62 min. Aamupaino 77.1 kg.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi sulla! Olen itse sekasyöjä salitreenaaja, mutta yritän pikkuhiljaa muuttaa syömisiäni kasvisvoittoisemmaksi. Voisitko joskus vielä kirjoitella kokoavasti vegetreenaajan ruokavaliosta? Miten esimerkiksi yhdistelet hiilarilisäkkeitä jo itsessään hiilaripitoisten linssien ja papujen kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä tietää, että kelpaa =)

      Se on hieno homma, jos olet innostunut vegeruuista! Kannattaa just pikkuhiljaa muuttaa ruokavaliota, eikä vaan yhtäkkiä vaihtaa kaikkia ruokia yhden päivän aikana. Kroppa ei välttämättä tykkäis kovin hyvää sellasesta.

      Toki, ajattelinkin että kun pääsen kaloreissa sopivan korkealle niin listaan ainakin treenipäivän ruokailuni. Mulla on treenipäivinä samat ruuat ja määrät, mut lepopäivinä heittelyä tulee aika paljon, koska syön millon mitäkin. Oon aika laiska valmistamaan mitään ruokia, joten meen tosi yksinkertasilla ruoka-aineilla ja käytän proteiinijauheita melko usein. Jos aterialla ei tuu prodee tarpeeks niin otan jauheita lisäks ja jos hiilareita kaipaa lisää niin otan mukaan yleensä banaaneja tai kuivattuja taateleita.

      Koitan laittaa tuon homman työn alle mahdollisimman nopeesti, nyt kun kysyit asiasta =)

      Poista