maanantai 12. lokakuuta 2015

Fitness Expo 2015

Lahdessa oltiin viikonloppuna, tällä kertaa yötäkin oikein. Viime vuonna homma skipattiin, mutta sitä ennen käytiin peräkkäisinä vuosina messujen toisena päivänä katsomassa lähinnä Classic Bodybuildingia, kuten tälläkin kertaa. Aiemmilla reissuilla aikaisin aamulla lähteminen on ollut ainakin minulle turhan raskasta, joten päätimme yöpyä hotellissa perjantai-lauantai yönä. Olimme liikkeellä vähän turhan myöhään, eikä mitään erityisen hyvää hotellia ollut enää tarjolla, mutta parempi sekin kuin ei mitään.

Nyt kun olen ollut tällä "välidieetillä" noin kolme kuukautta, olen päättänyt keskeyttää homman ja ryhtyä käänteiseen dieettiin (reverse diet), enkä turhaan ahnehtia, tilanteeseen nähden, liian kireää kuntoa liian aikaisin. Otin loppuviikosta vähän kevyemmin, söin jo hieman totuttua enemmän, enkä käynyt salilla vaan keskityin reissuun lähtemiseen. Kroppa on vihdoinkin ehkä hieman väsähtänyt, joten tämä on varmasti hyvä ratkaisu.

Perjantaina lähdettiin hyvissä ajoin liikkeelle ja jaoimme ajomatkan Minnan kanssa puoliksi. Noin puolessa välissä käytiin kahvilla ja söin siinä samalla eväitäni, mitkä olin tehnyt valmiiksi jo kotona. Minna nautti tapansa mukaan Muumi -limsaa. Liikenne tuntui olevan joka paikassa hitaalla päällä, mutta onneksi olimme aikaisin liikkeellä niin ehdimme hotellille perille reilusti ennen deadlineä.

Kaljuuntuva herra kääntää rattia risainen takki päällään. Täytyy käyttää vaatteet loppuun ennen kuin uusia hankkii.

Kahvitauolla ruskeita papuja naamaan. Ovat muuten todella hyvää bodyruokaa pelkän ruususuolan voimalla.

Mitähän mahdoin miettiä?

Minna on tunteikas ihminen. Jopa Muumi -limsa saa tuollaisen hymyn aikaan.

Pöö.

Hotellista tuli vähän köyhä fiilis, mutta kyllä se asian ajoi. En saanut itse nukuttua kovin hyvin ja heräsinkin jo kuuden jälkeen ennen herätyskelloa. Nukuin aika levottomasti, koska jostain syystä stressasin omaa kilpailemistani, vaikka nehän ovat vasta ensi vuonna. Ehkä kelasin jo etukäteen päässäni tilannetta, että olen yöpymässä hotellissa päivää ennen omia kisojani.

Sellainen pieni hotellihuone. Sänky täytyy aina myllätä oikein kunnolla yön aikana.

Aaamupalaa oman vaa'an kautta. Siinä samalla täytyy ottaa pilsuja, ettei vaan tule puutoksia :o

Joka paikassa täytyy kuvata Hansia ilman paitaa. Tämä on nyt se kunto mitä aion ylläpitää seuraavat puoli vuotta.

Vatsat näkyy sentään vähän. Kroppa on kylläkin näin aamulla todella tyhjä, mutta kyllä se kohta helpottaa kun kaloreita nostellaan.


Ei siinä enää mitään älytöntä määrää rasvaa ole (alle 10 kg).


Aamupalalle olimme toivoneet vegaaniruokaa, mutta mitään ei erikseen (todella yllättävää) oltu järjestetty. Minna kävi kysymässä asiasta ja henkilökunta näytti mitkä ruoat ovat vegaanisia. Tarjonta oli kohtalainen, mutta itse en osallistunut muuta kuin kahvin juontiin, koska olin omilla eväillä liikkeellä koko reissun. Kisaajia ja muita bodymiehiä/-naisia näytti olevan samassa hotellissa melko paljon yötä. Siellä eräs kilpailija söi ruokaa oikeasti todella isoja määriä ja ymmärtäähän sen kun on tarkoitus tankata glykogeenivarastot ylitäyteen kilpailua varten.

Messut olivat aiempaa reilusti isommat. Kaikenlaista tarjontaa oli, mutta ikävä kyllä vegaanitarjonta oli aiempaa heikompaa. Emme löytäneet oikein mitään ostettavaa, koska suurinpiirtein kaikki lisäravinnefirmat tarjosivat pelkästään heraa. Mukaan ei tullut oikeastaan muuta kuin muutama Cocovin patukka. Itse kävin jossain välissä kehonkoostumusmittauksessa ja naureskelin taas tuloksia. Aineenvaihduntani taso oli jälleen luokkaa 1700 kcal päivässä :D

Olimme katsomassa päälavalla Classic Bodybuilding SM-kisoja niin läheltä kuin mahdollista. Tämä on se laji, joka minua eniten kiinnostaa, koska sinne koitan itsekin osallistua ensi syksynä. Paikanpäällä on aina hieman hankala nähdä kilpailijoiden todellista kuntoa, koska eturivin paikat ovat varattu kutsuvieraille ja tuomareille yms. Sen verran kuitenkin näki, että molemmissa pituusluokissa (etenkin 180+ cm) taso oli melko vaihtelevaa. Lyhyessä sarjassa taso tuntuu olevan aina hieman kovempi ja sama tulee varmasti olemaan ensi vuonnakin.

Tasan ja alle 180 cm kärkikuusikko CBB:ssä.


Vasta myöhemmin tajusin, että oikeanpuoleinen kaveri (punaisilla pöksyillä) edustaa samaa tiimiä kanssani. Loistosuoritus päästä SM-tasolle.

Aika paljon porukkaa pelkässä lyhyen sarjan SM-kisassa.


Tuukka Heikkinen oli jälleen erittäin kireässä kunnossa, mutta ei tällä kertaa voittanut Overallia. Mielestäni Overall olisi kuulunut Tuukalle ja pitkän sarjan voittaja olisi pitänyt olla Jeve Ojala. Jeve on ikäisekseen erittäin kova kilpailija ja vetää poset ja vaparin kunnialla. Jeve on muistaakseni voittanut alle 23 vuotiaiden Euroopan mestaruudenkin pari vuotta sitten. Hän on taas yksi esimerkki siitä, kuinka lähinnä itse opiskelemalla voi menestyä eikä siihen välttämättä tarvita mitään ammattia tai ulkoista valmennusta.

Men's psysique tuli heti Classicin jälkeen, mutta en jaksanut katsoa sitä loppuun, koska se on mielestäni aika turha laji. Kävimme tuossa välissä katsomassa messutarjontaa ja tulimme myöhemmin katsomaan kehonrakennuskilpailuja. Siitä sitten kirpputorin ja kaupan kautta takaisin Vammalaan.

Kaikenkaikkiaan reissu oli onnistunut. Oli mukavaa, en ahdistunut pahemmin ja tuntuu taas enemmän siltä, että haluan itsekin lavalle. Toivottavasti olen ensi vuonna taas Lahdessa. Karsinnat tulee olemaan kovatasoiset, mutta pyrin pääsemään SM-tasolle asti.

11 kommenttia:

  1. Oonpas taas oikein edustavan näköisenä kuvissa...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamerat vaan tykkää susta liikaa niin tulee tommosia kuvia.

      Poista
  2. Hyvällä mallilla kunto.. mutta oletko koskaan harkinnut shortsisarjaa? pääsisit helpommalla diettaamisella.. melkein nyt noissa rasvoissa jopa vois mennä lavalle. Toisaalta eihän siinä sarjassa oikein pääse posettamaan, jos haluat sitä tehdä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku tossahan sä sanotkin sitä aika turhaksi lajiksi. Ok, ihan ymmärrettävää. Onhan se hassun näköistä, mutta äijät on paremman näköisiä monen mielestä ku noi ultra-rasvattomat cbb-jannut.

      Poista
    2. Kiitos! On tää ihan kohtuu hyvä kunto siihen nähden, että viimeset vuodet oon ollu kohtuu korkeilla rasvoilla. En enää aio nostaa painoa kauheesti yli 75 kilon.

      Joo, ite koen sen turhana lajina, koska haluan mieluummin päästä kunnolla pullistelemaan ja laittaa jalatkin mukaan. Enkä edes oikein sovi fysiikkaan, koska en oo tarpeeks kaunis/nätti siihen. Kova lajihan se on siinä missä muutkin, mut ei ole mun juttu. Eipä sitä silti tiedä miten koen hommat kuhan pääsen lavalle asti. Muu ei oikestaan ole varmaa, paitsi se että natuna mennään, eikä se tuu siitä muuttumaan.

      Poista
    3. ok, tsemppiä ens vuoden koitoksiin siis!. :)

      Joo, natuilu on ainoa oikea tapa. Olis haaveissa itse mennä natuna vegenä (tai vähintään lakto-ovona) ihan kehonrakennuskisaan, ei cbb. Ne cbb-painorajat ei mene mulle jakeluun ollenkaan... onneks jenkeissä alkaa se uusi mens classic physique sarja. Siinä on pikkasen paremmat painorajat ku cbb:ssä.. jospa siihen natutkin innostuvat osallistumaan.

      Poista
    4. Kiitos paljon! Toivotaan, että pääsen sinne asti. Vähän alkaa jo jänskättää, mut ainakin yritän kun nyt on aika hyvä tilanne kaikinpuolin kokeilla.

      Antaa palaa vaan! Olis makeeta kun vegetreenaajia lähtis lisää kilpailemaan. Omaa tiimiäkin vois siinä vaiheessa harkita.

      Poista
  3. Joo. Täytyy koklata diettaamista ja katsoa mitä jää jäljelle tästä ikibulkkaajasta.. :D Joo, tiimi hyvä idea, koska jos ikinä kisaan niin kyllä aion suoraan mainostaa että olen natu sekä vege.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Todellista fysiikkaa on ihmeen vaikee arvioida ennen ku menee tosi alas rasvoissa. Saa nähdä jääkö musta mitään jäljelle ens vuonna.

      Mulla on ollu vähän silleen, että en oo kauheesti mainostanu asiaa. En ainakaan vielä halua sillä kerätä liikaa huomiota, mut ehkä avaan suuni myöhemmin. Hyvähän se jossain vaiheessa on tuoda esille ja mainostaa asiaa.

      Poista
    2. Olis aika ovela tuoda siinä vaiheessa vegeys esille, kun voittaisi Overall -tittelin. ;)
      (Mulla on tällainen vaatimattomalla tasolla oleva luotto sun pärjäämiseen...:D)

      Poista
    3. Hyvä, että joku luottaa mun pärjäämiseen :D vielä kun itse luottais edes vähän. Jos eka tavote olis päästä karsinnoista läpi.

      Poista