tiistai 14. heinäkuuta 2015

Takaisin tasaisempaan junttaukseen

Nyt on jonkin aikaa priorisoitu melko vahvasti takareisiä, keskiselkää, pohkeita ja jonkin verran olkapäitä, etenkin sivulohkoja. Tällainen homma kehittää hyvin ja vahvuudet säilyvät minimaalisellakin rasituksella, mutta tätä ei voi jatkaa loputtomiin yhteen putkeen. Tästä päivästä eteenpäin on tarkoitus rasittaa luurankolihaksistoa taas melko tasaisesti ja se tuntuu tällä hetkellä ihan miellyttävältä. Homma menee taas samalla tavalla ja uusi ohjelma on oikeastaan muokkaus edellisestä, joten varsinaisesti en vaihda ohjelmaa, vaan muokkaan sitä reilusti. Päätin jättää aika montakin liikettä ennalleen, koska en ole tehnyt niitä putkeen kovin montaa kertaa, joten uskallan luottaa siihen, että niillä kehittyykin vielä.

Halusin välttämättä pitää selkätreenissä maastavedon raskaana pääliikkeenä, jonka takia jouduin jättämään alaselkää rasittavat liikkeet pois jalkatreenistä. Olen sen moneen kertaan joutunut toteamaan, ettei alaselkä jaksa palautua, jos viikon aikana on jatkuvasti kahtena tai kolmena eri päivänä maven eri variaatioita. Tämä on sinänsä vähän typerä homma, mutta pakkohan se on mennä alaselän ehdoilla. Nyt jalkatreeni näyttää vähän hassulta, koska siellä on kyykkyjen lisäksi hyvinkin eristäviä liikkeitä takareisille, eikä ollenkaan lonkkanivelen yli tehtäviä liikkeitä kuten suorin jaloin maastavetoa. Koska etureiteni ovat takareisiin verrattuna melko muhkeat, on parempi, että teen edelleen reilusti taka-akseliin kohdistuvia liikkeitä, jottei epätasapaino ainakaan pahentuisi. Polvet saattavat olla tällaisessa räpellyksessä melko kovilla, mutta uskon, että selviän moisesta ilman isompia ongelmia.

Tilasin tuossa hetki sitten lisää haaraketjuisia aminohappoja, joita olin edellisen kerran tilannut bodybuilding.com:n verkkokaupasta. Tuossa vaiheessa en löytänyt Suomesta vegaanisia tuotteita järkevällä hinnalla, joten tilasin jauhetta ulkomailta. Edellinen maku oli sitruunamehu ja täytyy sanoa, että aika paskaa se oli, mutta en sitä maun takia ostanutkaan ja siihen tottui pikkuhiljaa. Tänä vuonna huomasin, että fitnesstukku myy Xtend:n haaraketjuisia aminohappoja ja muistaakseni kaikki eri maut ovat vegaanisia, eikä ole hinnalla pilattuja. Käytän treenin aikana noin 10 grammaa kyseistä jauhetta, jolloin annoksen hinnaksi tulee reilu 60 senttiä, joten ei paha. Ensimmäisenä käytössä on mango/nektari ja täytyy sanoa, että nyt treenijuoma on äärimmäisen hyvää. En ole kokeillut jauhetta yksinään, mutta ainakin malton kanssa homma toimii.

Tässä kuussa ja vielä varmaan ensi kuunkin puolella, olemme muuttamassa ja hoitamassa muidenkin muuttoja, joten kiirettä pitää. En välttämättä ehdi tai edes pysty kirjoittamaan blogiin joka viikko, mutta elokuussa homman pitäisi helpottaa ja voin taas jatkaa normaaliin tapaan kirjoittamista.

Tuommosia kaikkia tuli tilattua fitnesstukusta. Seuraava isompi tilaus tulee vaihteeksi myproteiinista.


Rinta ja selkä (maanantai):
1. Maastaveto 3 x 6-7 x 130 kg
2. Penkki kp 3 x 4-7 x 32 kg:t
3. Alataljaveto 3 x 9-12 x 30 kg
4. Vinopenkki smithissä 3 x 10-14 x 50 kg
5. Ylätaljaveto eteen 3 x 11-12 x 40 kg
6. Ristikkäistalja 3 x 15-16 x 7.5 kg:t
7. Kulmasoutu kp 3 x 15-17 x 10 kg:t
8. Vatsat roikkuen (nopea) 3 x 13-18 x bw

Kesto 70 min.

Jalat (tiistai):
1. Takareidet pallolla 3 x 5-7
2. Etukyykky 3 x 5-6 x 60 kg
3. Polvenkoukistus 3 x 9-12 x 45 kg
4. Pallokyykky 3 x 9-12 x 14 kg:t
5. Polvenkoukistus 2 x 15-18 x 35 kg + 2 x 18-20 x 12.5 kg (vasen jalka)
6. Polvenojennus 3 x 15-16 x 35-50 kg
7. Vatsat laitteessa 3 x 10-12 x 25 kg

Kesto 66 min. Aamupaino 80.5 kg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti