tiistai 28. huhtikuuta 2015

Erikoistekniikoita ilman apua

Teen melko harvoin ohjelmalla, joka sisältää ylipäänsä ollenkaan erikoistekniikoita, mutta silloin harvoin kun teen, tarvitsen liikkeissä apua joskus. Melkein missä tahansa liikkeessä on lähes mahdotonta tehdä negatiivisia tai pakkotoistoja ilman ulkopuolista apua. Tämän takia ujutan liikkeisiin mieluummin pudotussarjoja, rest pausea tai jos se on järkevästi mahdollista - cheattitoistoja. En halua olla kovin riippuvainen muiden avusta, koska olen huomannut, että harva osaa auttaa oikein. En oikeastaan kertaakaan ole saanut tuntemattomilta ihmisiltä oikeanlaista apua liikkeisiin, vaikka homma on pääasiassa hyvin yksinkertaista ja koitan opastaakin jos auttaja ei tunne tekniikkaa. Avovaimoni tuntee erikoistekniikat melko hyvin, joten hän osaa auttaa, mutta joskus se on liian hankalaa, koska monessa tilanteessa auttajan täytyy auttaa todella paljon. Pienen naisen voimat eivät välttämättä aina riitä, vaikka en käytäkään kovin suuria kuormia.

En ole oikeastaan koskaan pitänyt pakkotoistoista, joten jätän ne melkein aina pois kuvioista. Pakkotoistoissa täytyy aina olla joku auttamassa ja hommassa täytyy olla tarkkana. Vaikka pyytäisin auttamaan _mahdollisimman_ vähän, niin lopputulos on se, että pakkotoistot ovat kevyempiä kuin suoran sarjan ensimmäiset räpellykset. Tällaisesta touhusta ei ole minulle mitään hyötyä, joten parempi kun en harrasta moista, koska en edes oikein tehtynä koe saavani pakkotoistoista irti yhtä paljon kuin esim. pudotussarjasta.

Nykyisessä ohjelmassa olen tarvinnut apua vain yhdessä liikkeessä, kapeassa penkissä, jossa suoran sarjan jälkeen tehdään negatiivisia toistoja. Kuormaa ei todellakaan ole paljoa, mutta jo ensimmäisen negatiivisen jälkeen konsentrisen osuuden voimantuotto on niin olematonta, että avustajan täytyy nostaa paino lähestulkoon omilla voimillaan. Avovaimon kanssa homma kulkee, mutta negatiivisten lisäksi mukaan tulee pakkotoistoja, koska hän ei jaksa nostaa tuollaista painoa kyseisessä asennossa. Olen tätä joutunu pari kertaa tekemään ventovieraan kanssa, mutta olen pyytänyt aina sellaista henkilöä, jonka olen huomannut käyneen salilla monta vuotta. Se ei silti ole auttanut, vaan homma on mennyt räpeltämiseksi. Vaikka olen pyytänyt, että he auttavat vain nostamaan painon ylös, jonka jälkeen hallitsen negatiivisen yksinäni, ei se mene aina perille. Apua voi tulla jo suoran sarjan aikana, vaikken ole vielä failuressa tai sitten avustetaan kesken negatiivisen.

Tämä on oikeasti melko turhauttavaa, koska haluan saada joka ikisestä treenistä irti niin paljon kuin suinkin mahdollista sillä hetkellä. Ihmettelen kyllä kovasti sitä, etteivät salikonkaritkaan tunnu osaavan tekniikoita, vaikka nuo eivät todellakaan ole mitään viime vuoden keksintöjä. Melkein jokaisessa kehonrakennukseen liittyvässä kirjassa käydään läpi erikoistekniikat melko tarkasti, mutta eipä näitä kirjoja varmaan kukaan lue. Onneksi näitä erikoistekniikoita ei ole pakko aina käyttää tai niitä voi vaihdella tilanteen mukaan. Kyse on kuitenkin lihasmassan hankinnasta, joten periaatteessa jokainen treeni saa olla hyvinkin erilainen, eikä se sinänsä haittaa.

Videolla on mielestäni aika surkeata räpeltämistä, vaikka onhan tuo perussiistiä ja ylhäältä päin tulevat vedot menevät minulla helposti oikeaan paikkaan. Painoa tuli vain laitettua tällä kertaa turhan paljon ja sen takia mm. olat eivät tule optimaalisella tasolla mukana koko aikaa. Noh, perille kuitenkin meni ihan hyvin.



Kädet ja olat (maanantai):
1. Pystypunnerrus seisten 1 x 7 x 50 + 3 x pudotussarja
2. Takaolkasoutu alataljassa 1 x 9 x 40 kg + 2 x pudotussarja
3. Kapea penkki 1 x 9 x 62.5 kg + 2 negatiivista
4. Hauiskääntö kulmatangolla 1 x 9 x 20 kg (+tanko) + 3 negatiivista
5a. Vipunostot sivulle 3 x 12-15 x 4 kg:t
5b. Vipunostot taakse 3 x 12-15 x 2 kg:t
6a. Ojentajat taljassa 3 x 11-15 x 22.5 kg
6b. Hauikset taljassa 3 x 12-15 x 12.5 kg

Kesto 45 min.

Rinta ja selkä (tiistai):
1. Ylätaljaveto 1 x 7 x 70 kg + 3 x pudotussarja
2. Penkkipunnerrus kp 1 x 9 x 34 kg:t + 2 x pudotussarja
3. Kulmasoutu 1 x 9 x 65 kg + 3 x pudotussarja
4. Vatsat laitteessa 1 x 10 x 40 kg + 3 x rest pause -sarjaa
5. Pullover taljassa 3 x 11-15 x 15 kg
6. Ristikkäistalja 3 x 12-15 x 7.5 kg
7. Kohautus kp 3 x 14-15 x 20 kg:t

Kesto 54 min. Aamupaino 78.2 kg. 

3 kommenttia:

  1. Oletko vegaani terveyssyistä vai ajatteletko myös eläimiä ja ympäristöä?
    Terveisin: kestävyysjuoksija vegaani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillon kun ryhdyin pikkuhiljaa vegaaniks, ajattelin vain eläimiä, mut pikkuhiljaa se ekologisuuskin sieltä tuli. Kyllä mä ylivoimasesti eniten olen eettisistä syistä, joten vaikka tää ei vaikuttais ekologisesti mitenkään niin ei se haittais. Terveyssyistä en ole oikestaan ollenkaan, mut hyvä plussa se on kun tietää että tää on keskimäärin terveellisempää ku sekasyönti.

      Miten itelläs? Ja ootko varma, että jaksat vegeruualla juosta? ;)

      Poista
    2. Olen ollut nyt ehkä pari kolme vuotta kasvissyöjänä (ruokavalioon kuului maito) ja vasta äskettäin siirryin vegaaniksi. Itsekin olen ehdottomasti eniten eettisistä syistä, mutta asiaa tutkittuani kunnolla, niin huomasin että vegaani on oikeastaan paljon parempi vaihtoehto ihan jokaisessa asiassa!
      Ja kyllä vegeruoalla juoksee ;D Eihän siinä mitään muuta kuin että tarpeeksi energiaa ja kaikki tarvittavat ravintoaineet niin se on siinä. Tiedän kilpailevia vegaanimaratoonareita ja hienosti menestyy ;)

      Poista