perjantai 24. lokakuuta 2014

Yöllä laihtuu ja suola helpottaa

Päivällä oli hieman heikko olo ja ajattelin alkuun, ettei kannata lähteä salille vaikka tekisi mieli. Pyörrytti, päätä jomotti ja muutenkin oli voimaton olo. Nousemisen jälkeisestä pyörryttämisestä päätellen olin nauttinut taas jälleen liian vähän suoloja, joka selittäisi aika hyvin tuon olotilan. Voi tietysti olla, että ylirasitusta on pikkuhiljaa kertynyt, joka selittäisi ainakin voimattomuuden ja haluttomuuden lähteä salille. Täytynee tarkkailla tilannetta ja katsoa viikonlopun jälkeen, onko tarve yhden kierron kevennykselle. Totaalilepoa en pidä kuin ehkä kerran tai kaksi vuodessa, joista osa on yleensä flunssan yhteydessä.

Laitoin "latariin" normaalia enemmän suoloja ja se paransi olotilaa melko nopeasti. Otan tällä hetkellä noin puoli tuntia ennen treenin alkua 20 grammaa maltoa, 20 grammaa hedelmäsokeria, 15 grammaa proteiinijauhetta, c-vitamiinia ja suoloja. Myös itse treenijuomaan heitin tavanomaista enemmän suoloja, etenkin kun luvassa oli jalkatreeni, jossa tiedän hikoilevani reippaasti.

Treeni lähti kulkemaan normaalisti ja sain enemmän irti kuin viime kerralla, joten olen tyytyväinen. Jalkatreenien tavoite on minulla se, että kotiin palattuani olisi jonkin aikaa puolikuollut ja yliraukea olotila. En ole tyytyväinen, jos jalkajumpasta ei tule sellainen olo, että on tehnyt jotain rankkaa. Suurimmalla osalla treenaajista jalat ovat yläkroppaa pahasti jäljessä, enkä halua kuulua tähän kategoriaan. Tietysti ison osan hommasta selittää se, ettei porukka treenaa jalkoja yhtä kovaa tai samalla volyymillä kuin esim. käsiä ja rintaa. Kaikkien pitäisi ymmärtää se, että jaloissa on noin puolet koko kropan lihaksista, vaikkei lihasryhmiä olekaan montaa. Ei ole mitään järkeä juntata jalkoja yhdessä treenissä ja neljässä muussa treenissä yläkropan lihasryhmiä. Hommassa täytyy olla jokin tasapaino ja järki, jos halutaan kehittyä kokonaisvaltaisesti.

Ai niin, testasin vaihteeksi, kuinka paljon iltapaino on verrattuna aamupainoon. Eilen ennen nukkumaanmenoa painoni oli 4.4 kg suurempi kuin seuraavana aamuna. Yön aikana tippuu yllättävän paljon nesteitä, enkä mielestäni edes juo hulluna pitkin päivää. Se tarkoittaa tietysti sitä, että laihdun joka yö monta kiloa. Jep jep ;)

Videolta näkee, että tosiaan teen etukyykyn suht syvälle, jonka takia painoa ei tarvitse olla tuon enempää. Minulla on ilmeisesti sen verran kireät takareidet, että liikkuvuuteni on rajoittunutta kyykyissä, jonka takia käytän painokiekkoja korokkeena kantapäideni alla. Etukyykyn teen vapaalla tangolla myös aika leveällä haara-asennolla, koska liikkuvuuteni takia se on sopivampaa. Jalat:

1. Suorin jaloin maastaveto 3 x 7-8 x 115 kg
2. Etukyykky 3 x 7-9 x 57.5 kg
3. Vaakaprässi -laite 3 x 11-12 x 160 kg
4. Polven koukistus 3 x 8-15 x 90-110 lbs
5. Pohkeet smithissä istuen 2 x 15-16 x 100 kg
6. Pohkeet prässissä 2 x 12 x 110 kg

Kesto 50 min. Aamupaino 75.0 kg.

Vegetukusta hankittuja proteiinipatukoita. Yhdessä patukassa on yli 20 grammaa proteiinia ja sisältää paljon vitamiineja, eikä ole pilattu hinnalla. Erittäin hyviä ja käteviä eväitä silloin kun ei ehdi/pysty tekemään itse ruokiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti