tiistai 28. lokakuuta 2014

Piikkiä peppuun

Joo, roinaan.. jos ei nyt kuitenkaan.

Takaraivoni tuli loppuviikosta pikkuhiljaa kipeäksi, mutta se oli tuttu kipu, joten en aluksi välittänyt siitä kauheasti, vaan odotin että se loppuisi. Päätä ei särkenyt, vaan jonnekin vasemman korvan taakse takaraivon alueelle tuli pistävä kipu, enkä tiedä mikä sen laukaisi, koska en ole tehnyt mitään normaalista poikkeavaa enkä ole telonut itseäni. No, kipu ei mennyt ohi vaan se paheni viikonlopun aikana ja nukkuminen heikkeni sen myötä, koska edes särkylääkkeiden popsiminen ei vienyt kipua kokonaan pois. Eilen nukuin pitkin päivää ja kipu senkun paheni ja hermothan siinä lopulta meni. Avovaimoni vei minut sitten illalla päivystykseen, koska en enää sietänyt tuota kipua eikä siihen auttanut mikään kunnolla. Päivityksessä pääsin makoilemaan ja vaikka jonoa oli kuulemma paljon, pääsin noin puolessa tunnissa vastaanotolle. Tai oikeastaan lääkäri tuli minun luokseni kun olin makoilemassa.

Kaikenmaailman testien ja selvityksien myötä päättivät antaa minulle piikkiä peppuun. Laittoivat muistaakseni kipumömmöä ja lihaksia rentouttavaa mömmöä. Lääkäri ehdotti aluksi, että kyseessä saattaa olla joku lihas, mutta koska paikkani eivät ole jumissa ja pystyn liikkumaan normaalisti miten tahansa, voi kyse olla toisestakin asiasta. Olen nimittäin ylä-asteella loukannut pääni kun hyppäsin viidestä metristä veteen vinoon ja jotenkin sain tällin takaraivooni. Muistan kun heti veteenosumisen jälkeen juuri tuohon vasemman korvan taakse sattui aivan helvetisti ja kipu oli samanlaista kuin nytkin. Takaraivo oli yhdestä kohtaa todella kipeä monta kuukautta putkeen ja söin särkylääkkeitä tuon ajan varmaan joka päivä. Kävin lääkärissäkin silloin, mutta lääkäri nauroi päin naamaa kun kerroin tilanteen, enkä saanut mitään apua eikä asiaa tutkittu enempää. Tuon kesän jälkeen takaraivo on ehkä kerran-pari vuodessa kiukutellut vasemmalta puolelta, mutta se on yleensä parissa päivässä rauhoittunut. Nyt loppuviikosta takaraivo kipuili enemmän kuin koskaan.

Kerroin tuon kaiken eilen lääkärilleni ja hän sanoi, että pään taakse on saattanut syntyä arpikudosta ja jotenkin sen kautta se saattaa kiukutella joskus. Hoitajat selittivät koko ajan päänsärystä, vaikka sanoin ettei päätäni särje vaan yhteen kohtaan takaraivoa sattuu. He selittivät myös, että lihasjumeja voi tulla vaikka kurkottamisesta tai mistä tahansa. Joo, ehkä jollekin rapakuntoiselle sohvaperunalle voikin tulla. Siinä on vaan se juttu, että olen käynyt salilla 6 vuotta putkeen, oikeastaan ilman mitään taukoja, enkä ole saanut paikkoja jumiin kuin pari kertaa oikein kunnolla ja nekin, koska olen esim. viikon tauon jälkeen treenannut kovaa. Jos jokin lihas/lihasryhmä on jumissa niin sen kyllä huomaa, joten tämä kipu takaraivossani ei ole jumi.

Joka tapauksessa, seuraavan viikon ajan olen särkylääke + lihasrentouttaja -kuurilla ja toivon, että kipu hellittää sen aikana. Jos kipuilu jatkuu, niin asiaa täytynee selvittää lisää. Ai niin, käsittääkseni mikään lääke ei ole vegaaninen, vaikka siinä ei olisikaan eläinperäisiä aineita. Joskus kuitenkin joutuu käyttämään niitä, eikä sille oikein voi mitään. Vapaaehtoisesti en kuitenkaan käytä lääkeaineita, vaan pelkästään silloin kun on pakko tai puolipakko.

Eilen en todellakaan päässyt salille, koska päivystyksen jälkeen kello oli jo liikaa ja olin muutenkin aivan lääkehöyryissä. Tänään lähdin treenaamaan, vaikka olo on vieläkin vähän tokkurainen lääkkeiden takia. En odottanut mitään, vaan päätin tehdä sen mitä pystyn, mutta ihan normaalisti sain treenistä kaiken irti. Koko ajan oli sellainen olo, ettei kannattaisi tehdä mitään, mutta kun sarjaa vain alkoi tehdä, niin johan kulki.Yläkropan vetävät:

1. Leuat vastaotteella 3 x 6-8 x 10 kg
2. Kulmasoutu myötäotteella 3 x 7-9 x 80 kg
3. Vetolaite (latseille) 3 x 10-11 x 72.5 kg
4. Leveä alataljaveto 3 x 10-12 x 35 kg
5. Takaolkasoutu taljassa istuen 3 x 10-11 x 30 kg
6. Pullover 3 x 11-15 x 20 kg
7. Scott hauiskääntö 3 x 6-12 x 10 kg (+tanko)
8. Vatsarutistus lisäpainolla 3 x 7-11 x 16 kg

Kesto 57 minuuttia. Aamupaino (about) 74.9 kg.

  
Kotitekoista omenasosetta pakastimeen. Omenat on kerätty aivovaimon vanhempien puista, joten kyseessä on melkosen ekologinen setti. On muuten hyvää puuron kanssa, nam.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä tuon kipuilun kanssa! Mulle tuli tosiaan aluksi mieleen tosta joku hermojuuren kompressio nikamien rappeutumisesta tai hermojen tai lihaksien sidekudostumisesta johtuen. Mullakin oli vuosi sitten takajalan medioplantaarinen metatarsaalialue (öö, eli suomeksi ehkä jalkaterän sisäsyrjän alapuoli) noin kuukauden verran kipeä, ja etenkin noin viikon ajan liikkuminen oli aikas ontuvaa (tosin kyllä se jääkiekon peluun kesti,mutta ei juoksua tai sählyä tai kovin paljon kävelyä), mutta se tais olla kyllä ehkä joku rasitusvamma (haha, ei kestänyt jalka mun painoa). Eiku tais muuten tulla jääkiekon peluusta tullu! Välillä on toisessa polvessa hieman jotain omituisuutta. Ehkäpä auttais jonkin verran, jos viitsisin venytellä...:D Mutta mulla pitäis ehkä olla varalta jotain särkylääkettä (mulla ei ole yhtään tablettia, tai noh, toki onhan mulla eläinten kipulääkkeitä, myös injektiona ja niille myös vahvoja suonensisäisiä opioideja; tiedoksi tietämättömille, en ole narkomaani tms, vaan eläinlääkäri, joten välillä pitää läppää heittää ;)).

  Joo, lääkkeet on kyllä jossain vaiheessa pitänyt testata eläinkokeilla. Kokeita on sangen monenlaisia (on toksikologisia, lisääntymisjuttuja, karsinogeenisuus jne). Osa pystytään korvaamaan solukokeilla, mutta osaan vaaditaan eläinkokeet (poikkeuksena ehkä ne, joissa on sama vaikuttava aine kuin aikaisemmin keksityissä). Kokeissa käytetään yleensä vähintään kahta eläinlajia, määriä en nyt muista, jossain luentomateriaaleissa mulla on kyllä ylhäällä luvut eri kokeista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, eiköhän se tästä joskus :)

  Se on kyl hyvä, jos pärjäät vallan ilman särkylääkettä. Mulla täytyy olla jotain särkylääkettä, koska joskus mulle vaan tulee pää aivan helkutin kipeeks eikä se mee ohi itellään. Se on harvinaista, mut sama juttu on ollu pienestä asti.

  Ehkä törkeetä sanoo, mut toisaalta vois olla reilumpaa et lääkkeet testattais ihmiskokeilla ku eläimillä ei oo mitään tekoo ihmisten käyttämien pillereiden kanssa. Rasittavaa, et noita ylipäänsä täytyy testata tietosilla olennoilla. Sit ku lääkkeiden lisäks on kaikenmaailman kosmetiikat ja tupakat mitä testataan, niin kyl harmittaa eläinten puolesta.

  VastaaPoista