torstai 9. lokakuuta 2014

Rauta ja kalorit nousee


Nousujohteisuutta on huomattavissa jokaisessa treenissä, vaikka kalorit ovat vielä treenipäivänäkin matalat. On miellyttävää huomata, että etenkin rinnan voimatasot nousevat, koska se on oikeastaan ainoa, mikä kärsii rasvanpolton yhteydessä merkittävästi. Tänään käsipainopenkkiä aloitellessa tuntui, ettei taida mennä edellistä kertaa paremmin, mutta parin sarjan jälkeen homma meni jo hyvin. Olen tykästynyt smithissä tehtävään vinopenkkiin, koska saan siinä erittäin hyvän tuntuman rintalihaksiin, vaikka rinta on minulle vieläkin pieni haaste. Välillä täytyy tehdä jotain muuta variaatiota jos smith on varattu. Siinä tapauksessa tyydyn yleensä käsipainoihin, mutta samanlaista tuntumaa en saa sillä aikaan.

Tänään sain kuulla muistaakseni viidennen kerran salilla, että olen laihtunut. Olen paljon ajatellut, ettei tämä 10 kilon pudotus näy missään, mutta ilmeisesti sen huomaa, koska olen saanut siitä aika paljon palautetta. Taidan itse olla hyvinkin kriittinen kroppaani kohtaan. En tälläkään hetkellä ole täysin tyytyväinen rasvamäärääni vaan haluaisin, että sitä olisi selvästi vähemmän. Todellisuudessa rasvaprosenttini on kuitenkin kohtalaisen hyvä, eikä sen pitäisi häiritä kehityksen tavoittelua. Toki vähempi rasvamäärä saattaisi auttaa kehittymään vieläkin paremmin.

Nostan taas kaloreitani ylöspäin 100 kcal päivää kohden. Nyt syön treenipäivänä hurjat 2300 kcal ja tarkoitus on nostaa joka viikko sama 100 kcal niin kauan kuin kroppa vastaa siihen positiivisesti, eikä läskiä alkaisi kertyä. Toivon, että pääsisin noin 3000 kcal:iin, jonka jälkeen tahtia täytyisi hidastaa. En kuitenkaan tässä painoluokassa ja pienellä fyysisellä aktiivisuudella osaa sanoa kuinka korkealle kalorit täytyy nostaa. Mitä korkeammalle pääsen, sitä parempi. Tämän hetken kaloreilla tuntuu jo hieman siltä, että syökin jotain, mutta pieni nälkä vaivaa välillä, etenkin lepopäivinä.


Yläkropan työntävät:

1. Penkki kp vuorotellen 3 x 4-6 x 36 kg:t
2. Pystysoutu 3 x 8-9 x 40 kg
3. Vinopenkki smith 3 x 7-10 x 62.5 kg
4. Vipunostot sivulle talja 2 x 16-17 x 2.5 kg /puoli
5. Kapea penkki 2 x 10-12 x 47.5 kg
6. Ristikkäistalja 2 x 14-17 x 7.5 kg /puoli
7. Vatsat roikkuen 2 x max

Kesto 45 min. Aamupaino 75.1 kg.

Porkkanasosekeittoa ja paistettua tofua, jossa soijakastiketta. Todella hyvää, halpaa ja ravinnerikasta.2 kommenttia:

 1. Mää huomasin myös, että olit laihtunut viime näkemästä. :)

  Tuo 2300 kcal treenipäivänä kuulostaa minusta vähälle miehelle, tosin et sinä kovin pitkä ole (hehe, mietipä jos olisit pidempi, niin jonkin verran enemmän saisi mättää sapuskaa). Ja onko niin, että on syytä pitää aerobinen liikunta melko vähäisenä sun tilanteessa?

  VastaaPoista
 2. Hehe, kyllä sen sitten varmaan tosiaan huomaa ;)

  2300 kcal on todellakin vähän ja mieleni tekisi nostaa syömiset suoraan reiluun 3000 kcal:iin, mutta haluan elvyttää aineenvaihdunnan takasin normaalille tasolle rauhallisesti, koska muuten osa rasvasta tulisi takasin. Laskennallisesti todellinen kulutus olisi sen päälle 3000 kcal tällä kehonpainolla treenipäivänä. Huomenna treenaan taas ja nyt kalorit on 2600 kcal ja kun katsoin aamupainon keskiarvoja niin vieläkin on pientä laskua havaittavissa. Luulen, että muutaman viikon päästä tasottuu.

  Aerobista vois vetää, mutta ei siitä kehityksen kannalta ole oikeastaan hyötyä, joten mulle tulee vaan hyötyliikunnat salin lisäksi. Jotkut tekee salin ohella jotain pientä aerobista, jotta veri lähtee kiertämään ja mahdollisesti palautuu hieman. Mulle riittää se, että käyn saunassa aina joskus ja venyttelen salipäivinä.

  VastaaPoista