torstai 16. lokakuuta 2014

Samalla systeemillä, isommalla volyymillä

Olen räpiköinyt 3-jakoisella ohjelmalla 7 kierrosta, johon on mennyt noin 5-6 viikkoa. Treenejä on tullut pääasiassa 3 kertaa viikossa ja loppua kohden myös 4 kertaa viikossa. Tuo aika on tuottanut tulosta progression suhteen, joka oli odotettavissakin, koska reverse dieetin aikana olen saanut hilattua kaloreita pikkuhiljaa ylöspäin. En vielä syö kovinkaan paljoa, mutta huomattavasti enemmän kuin tämän 3-jakoisen alussa. Syön kuitenkin jo sen verran hyvin, että nyt jaksan käydä salilla 4 kertaa viikossa ja se tuntuu sopivalta.

Tekisi hieman mieli siirtyä taas 2-jakoiseen ohjelmaan, mutta jalkojen junttaaminen kaksi kertaa viikossa tökkii ajatuksena liikaa. Päätin siis, että jatketaan samaan tapaan 3-jakoisella pienillä modauksilla. Tänään oli ohjelmassa uuden ohjelman toinen treeni, jossa pääsin jo kasvattamaan työsarjojen määrää hieman. Volyymi taitaa olla lihasmassan hankkimista ajatellen ehkä tärkein seikka ja pyrin sen takia lisäämään sarjojen määrää silloin tällöin. Olen vuosien varrella juntannut liian kovalla volyymillä intensiteettiin nähden, mutta jossain vaiheessa hokasin ettei moinen sovi, ainakaan minulle. En yksinkertaisesti palaudu tarpeeksi hyvin sellaisesta touhusta.

Volyymiä voi toki lisätä progressionkin myötä, koska volyymi ei tarkoita pelkästään sarjojen määrää, vaan kokonaisuudessaan se on sarjat x toistot x painot. Yleensä kuitenkin volyymista puhuttaessa on kyse vain työsarjojen määrästä. 2-jakoisella olen huomannut hyvin, ettei sarjojen määrän kuitenkaan tarvitse olla kovin iso, että treeneissä pääsee eteenpäin. En tietenkään tarkoita, että bodausmielessä voisi treenata täysin voimatyylisesti, vaan sarjoja täytyy tulla edes kohtalainen määrä ja toistoalueen oltava vähintään keskipitkä. Joka tapauksessa: pyrin kasvattamaan volyymiä sekä painoja ja toistoja lisäämällä ja myös aika ajoin sarjamäärää kasvattamalla.
Pigmenttihäiriöinen hauis saavutti jo jonkinlaisen pumpin. Hiilareita tulee treenipäivänä reilu 300 grammaa, uuh.
 Yläkropan vetävät:

1. Leuat vastaotteella 3 x 5-8 x 10 kg
2. Kulmasoutu myötäotteella 3 x 8-9 x 77.5 kg
3. Vetolaite (latseille) 3 x 12 x 60-65 kg
4. Leveä alataljaveto 3 x 12-13 x 30 kg
5. Takaolkasoutu taljassa 3 x 12-14 x 25-27.5 kg
6. Pullover 3 x 12-15 x 20 kg
7. Scott hauiskääntö 3 x 10-12 x 10 kg (+tanko)
8. Vatsarutistus lisäpainolla 3 x 8-12 x 14 kg

Kesto 60 minuuttia. Aamupaino 74.6 kg.

Löytyi taas uusia tuttavuuksia ruokakaupasta. Vegaaneille ei kuulemma ole mitään hyvää tarjolla, hehe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti