sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Haastakaa vegebodari

En yleensä kirjoittele viikonloppuisin, mutta nyt tekee mieli jostain syystä. Ehkä minulla on tylsä olo tai käsissäni on liikaa aika, ihme kyllä.

Kuten edellisessä tekstissäni mainitsin, en enää pahemmin blogin ulkopuolella jaksa vääntää treeni- ja ravintoasioista, koska se on liian turhauttavaa, mutta täällä haluaisin käsitellä asioita jatkossakin. Siitä syystä toivon/pyydän, että haastaisitte minua hieman. Haluan koko ajan oppia enemmän kaikesta mahdollisesta, minkä vain pystyy yhdistämään kehonrakennus- tai voimaharjoitteluun ja ravitsemukseen. Olen myös todella kiinnostunut painonhallinnasta ja onhan se tietenkin osa tätä hommaa. Käsittelen asioita mieluiten vegaanisesta näkökulmasta, mutta sekasyöntiinkin liittyvät asiat on ok, vaikken niistä niin paljoa tiedäkään. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan jos totta puhutaan.

Oppimisen ohella haluaisin myös auttaa ihmisiä. Jos en osaa vastata kysymyksiin suoraan, niin koitan parhaani mukaan ottaa selvää asioista. En todellakaan tiedä kaikkea, joten vähän väliä löydän itseni ihmettelemästä jotain uutta termiä. Tavoitteeni on olla jatkuvasti asiantuntevampi, mutta se vie aikaa ennen kuin olen tyytyväinen tasooni.

Joka tapauksessa: kysykää minulta asioita. Jos kysymyksiä tulee tarpeeksi, voin tehdä oman tekstin vastauksille. En tiedä kuinka nopeasti vastailen, mutta ei siihen ainakaan kuukausia pitäisi mennä, korkeintaan viikkoja.

Loppuviikosta saatankin jo siirtyä intensiivisempään ohjelmaan, joten ensi viikolla saattaa tulla ensimmäisiä videoita, kun yritän tappaa itseni jollain erikoistekniikalla.

9 kommenttia:

  1. Miten itse syöt (vaikka päivän ruokapäiväkirja tms, en tiijä ootko laittanut joskus) ja kuinka monesti treenaat viikossa? Teetkö aerobistakin saliharjottelun lisäksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksistä! Ajattelin aluks, ettei tänne varmaan tule montaa kysymystä, mutta näyttääkin siltä, että saan tehdä oman tekstin vastauksille. Odottelen vielä jonkin aikaa jos kyssäreitä ilmestyy lisää.

      Poista
  2. Piti hetki miettiä, kun en halunnut kysyä mitään tavallista. Noh, aika tavalliseksi nämä silti jäivät.

    - Mikä on kaikkein paras herkutteluherkku?
    - Minkä väriset kisapökät aiot hankkia? Ja jos ei tarvitsisi miettiä mahdollisia sääntörajotteita (joita SM-kisoissa ei kaiketi ole...?), niin minkä väriset sitten hankkisit?
    - Montako banaania jaksat syödä päivässä?
    - Amihappojen yhdistelemisestä puhutaan kaikenlaista ja pieni ihminen menee ihan sekaisin siitä kaikesta ristiriitaisesta tiedosta. Onko tarpeellista saada aina yhdellä aterialla sopivassa suhteessa aminoja vai riittääkö, että päivän aikana muodotunut kokonaisuus on suunnilleen ihanteellinen (jolloin yksittäisellä aterialla ei olisi niin suurta merkitystä)?
    - Mistä sun innostus bodaamiseen alunperin lähti?
    - Mikä kisaamaan lähtemisessä jännittää/mietityttää eniten ja mikä tuntuu haasteellisimmalta?
    - Jos bodaaminen onnistuisi pelkästään kahdella ruoalla/ruoka-aineella ihanteellisesti, niin mitä söisit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää tuli mieleen:

      - Mikä on kaikkein mieluisin lihasryhmä treenata? Entä epämieluisin (vai onko sellaisia)?
      - Kuka on tämän hetken kovin bodari (omasta mielestäsi - itseään ei sitten saa vastata ;D)?
      - Parhaimman makuinen proteiinijauhe?
      - Tuleeko susta kisalavojen harvinaisuus, eli pitkälettinen kisaaja? Koskahan muuten Suomesa on viimeksi nähty lavalla oikeasti pitkälettinen ukko...2007/2008...? Eikö bodareilla kasva hiukset, vai mistä moinen ilmiö johtuu? Vai onko kaikki vain niin nössöjä, ettei niillä oo pokkaa lähteä pitkän letin kanssa lavalle? :)

      Poista
  3. Miten lähipiirisi aikoinaan suhtautui vegaaniuteesi? Entä miten hoidit tai edelleenkin hoidat kyläilyt tai suuremmat juhlat ruokailun suhteen? Siis esim. yojuhlat tai vastaavat.. kehtaako niihin pyytää itselle sopivaa tarjottavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksistä! Tällaiset kysymykset laittaa miettimään, hyvällä ja huonolla tavalla, heh.

      Poista
    2. Pakko jatkaa, että tarkoitus ei missään nimessä ollut olla arvosteleva, jos tuosta sai sellaisen käsityksen! olen itse aika tuore kasvissyöjä, ja nämä jutut vielä mietityttävät. Esim. miten paljon kehtaa aiheuttaa ylimääräistä "vaivaa" muille syömistensä suhteen. :)

      Poista
    3. Joo, en ottanut sitä arvostelevana =) nämä kysymykset vain herättää ajatuksia, koska hyviä ja huonoja kokemuksia on tullut ihmisten suhtautumisesta veganismiin. Hyvä kysymys joka tapauksessa.

      Poista