torstai 9. huhtikuuta 2015

Pitkästä aikaa intensiivisempää menoa

Tänään lähdin liikkeelle pitkästä aikaa melko intensiivisellä ohjelmalla, jossa on tarkoitus tuhota kohdelihakset erikoistekniikoiden avulla ja lopuksi pumpata ne täyteen verta muutamalla suoralla sarjalla. Homma päästiin kätevästi aloittamaan siitä pirullisimmasta väännöstä eli tietenkin jalkatreenistä. Eipä tuo homma kovin rankalta tuntunut, vaikka kyllä se täytyy sanoa, että tietyt erikoistekniikat aiheuttavat melkoista polttoa ja kipua homman loppua kohden. En vielä uskaltanut ihan kaikkeani antaa, koska haluan kropan ensin tottuvan tällaiseen keskushermostoa enemmän kuormittavaan touhuun.

Kun vertaa isompaan volyymiin eli tässä tapauksessa sarjamäärään, on tällainen lyhyemmän kaavan junttaaminen aika helppoa. Yhdellä liikkeellä tehdään yksi suora sarja, jonka perään tykitetään erikoistekniikkaa ja se liike olikin siinä. Näistä liikkeistä täytyy kyllä ottaa kaikki mahdollinen irti, jotta voi lähteä kotiin tyytyväisenä ja jotta kehitystä voisi tulla. Suureen volyymiin tottuneena korkea intensiteetti tuntuu helpolta, mutta samalla haastavalta. Haaste on siinä, että yhdestä kovemmasta "sarjakokonaisuudesta" täytyy saada paljon irti. Mielestäni on paljon helpompaa väsyttää kohdelihakset monella suoralla sarjalla kuin raskaammalla painolla ja vain yhdellä suoralla sarjalla erikoistekniikoiden kera. Suoraan sarjaan on sinänsä helppo keskittyä, mutta kun erikoistekniikka lähtee käyntiin, voi poltto ja kipu häiritä keskittymistä, vaikka kipukynnykseni onkin melko korkealla.

Näiden syiden takia olen enemmän volyymin kuin intensiteetin puolella. En kuitenkaan sano, etteikö intensiivisellä treenillä voi saada muuta aikaan kuin kipeät nivelet, mutta vähän sinne päin se voisi olla, jos treenaisin oikeasti isoilla romuilla ja huonolla tekniikalla. Näin ekan treenin jälkeen homma kuitenkin tuntui ihan miellyttävältä pitkästä aikaa, mutta kyllä sitä volyymivääntöä on koko ajan pieni ikävä. En usko siis, että viitsin hommaa tehdä kuin ehkä yhden tai kaksi kuukautta. Katsotaan nyt, kuinka tällä hommalla etenee.

Käykää vielä laittamassa kysymyksiä tänne. Koitan vastailla mahdollisesti ensi viikon aikana ainakin osaan kysymyksistä. Kiitos.Jalat (torstai):
1. Kyykky smithissä 1 x 6 x 80 kg + 3 x rest pause -sarjaa
2. Suorinjaloin maastaveto kp 2 x 7-8 x 45 kg:t
3. Vaakaprässilaite 1 x 8 x 180 kg + 3 x pudotussarja
4. Pohkeet prässissä 1 x 12 x 130 kg + 2 x rest pause -sarjaa
5. Polvenkoukistus laitteessa 3 x 12-15 x 35 kg
6. Polvenojennus laitteessa 3 x 15-17 x 30 kg
7. Vatsarutistus 3 x 7-15 x bw

Kesto 50 min. Aamupaino 78.1 kg.

Lepopäivän yksinkertainen ateria: ruisleipää, kekeä, Wheatyn salamia, paprikaa ja suolaa. Nam. Lepopäivinä syön hieman enemmän rasvaa, enkä ole niin tarkka mistä lähteestä proteiinit tulevat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti