tiistai 21. huhtikuuta 2015

Yrjötreeni on sittenkin kivaa

Ajattelin, etten todennäkösesti olisi kovin innoissani tekemässä tätä tämän hetken intensiivisempää ohjelmaa, mutta täytyy sanoa, että homma on maistunut hyvältä parin-kolmen ensimmäisen kierron ajan. Ennen tätä jaksoa treenasin kauan melko isolla volyymillä ja olin jo ehkä hieman täynnä sitä touhua. Nyt kun treenit ovat kestoltaan hieman lyhyempiä, eikä työtä tarvitse tehdä määrällisesti niin paljoa, on juttu sinänsä helpotus.

Palautumisenkaan suhteen ei tunnu olevan ongelmia, vaikka hermostollisesti tällainen treeni on rasittavempaa. Nukun yleensä 9-10 tuntia ja se on ollut minulle aika tavanomainen määrä. Jos olisin jatkuvasti ylirasittunut, tarvitsisin unta reilusti enemmän. Energiatasot ovat jatkuvasti hyvät, joten treeneissä jaksaa vääntää ja olo on muutenkin parempi. Tällä hetkellä ongelma tuntuu olevan lähinnä se, etten meinaa saada illalla unta, koska tunnen olevani melko energinen. En juo tavanomaista enempää kahviakaan, joten se ei ainakaan voi olla syy energisyyteen. Treenipäivän syömisistä tulee tällä hetkellä noin 3500 kcal ja vähän vaikuttaa siltä, että sillä pärjää jo paremmin. Toki koitan mennä koko ajan eteenpäin kaloreissa, mutta aiempaan verrattuna tällä määrällä kroppa tuntuu toimivan aika optimaalisesti.

Intensiivisissä treeneissä ehkä mukavinta on se, että tehdään vain yksi kova sarja /liike, jonka jälkeen väsytetään kohdelihakset erikoistekniikoilla. Monessa liikkeessä lihaksiin voi sattua todella paljon, jopa minun korkealla kipukynnyksellä, mutta se kestää vain hetken ja homma onkin jo ohi. Treenaaminen on ylipäänsäkin mukavaa juuri siksi, että pidän itseni rääkkäämisestä hetkellisesti, jonka jälkeen on mukava ottaa rennosti ja syödä ruokaa reilummin. Jos treenit kestäisivät keskimäärin esimerkiksi kaksi tuntia, alkaisi homma tökkiä minun kohdallani aika äkkiä. Sellainen about tunnin kova rääkki on mukavan nopea ja monella tavalla myös optimaalisempi kuin pidempikestoinen homma.

Eilisessä jalkatreenissä tuli vaihteeksi niin huono olo, että jouduin lopettamaan hieman kesken. Sain kyllä jalat hinkattua loppuun asti, mutta vatsojen kohdalla oli vain pakko lopettaa, koska meinasin oksentaa. Huono olo tuli prässissä tehdyn triplapudotuksen jälkeen. Se ei sinänsä ole mikään ihme, koska väännään kaikki liikkeet niin tosissani kuin vain sillä hetkellä pystyn. Jos jalkatreenissä ei tule vähintäänkin epämiellyttävä olo, on homma ehkä liian läpsyttelyä näillä treenivuosilla.

Homma siis maistuu, vaikka joskus laatta meinaakin lentää. Toistaiseksi jatkan samalla systeemillä ja katson, miten kroppa reagoi hommaan pidemmän päälle. Kaloreissa tavoittelen 4000 kcal:n rikkomista tämän vuoden aikana, mutta katsotaan nyt, pääsenkö sinne asti. Jos tuo määrä menisi rikki, eikä paino pahemmin nousisi, olisi seuraava miinuskalorijakso paljon helpommin ja järkevämmin toteutettavissa.

Sunnuntaina syötiin reiluhko annos bataattia ja seitanmakkaroiden jämät. Bataatti on kaikinpuolin parempi kuin tavallinen peruna.


Jalat (maanantai):
1. Kyykky smithissä 1 x 7 x 72.5 kg + 3 x rest pause -sarjaa
2. Suorinjaloin maastaveto kp 2 x 7-8 x 48 kg:t
3. Vaakaprässilaite 1 x 10 x 190 kg + 3 x pudotussarja
4. Pohkeet prässissä 1 x 17 x 130 kg + 4 x rest pause -sarjaa
5. Polvenkoukistus laitteessa 3 x 11-15 x 35 kg
6. Polvenojennus laitteessa 3 x 14-15 x 35 kg

Kesto 56 min.

Kädet ja olat (tiistai):
1. Pystypunnerrus seisten 1 x 7 x 50 + 3 x pudotussarja
2. Takaolkasoutu alataljassa 1 x 9 x 45 kg + 2 x pudotussarja
3. Kapea penkki 1 x 11 x 60 kg + 3 negatiivista
4. Hauiskääntö kulmatangolla 1 x 10 x 20 kg (+tanko) + 3 negatiivista
5a. Vipunostot sivulle 3 x 11-15 x 4 kg:t
5b. Vipunostot taakse 3 x 11-15 x 2 kg:t
6a. Ojentajat taljassa 3 x 11-15 x 22.5 kg
6b. Hauikset taljassa 3 x 11-15 x 12.5 kg

Kesto 49 min. Aamupaino 78.4 kg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti