lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia osa 2

Vastailen taas tähän blogiin tulleisiin kysymyksiin.

1: Miten lähipiirisi aikoinaan suhtautui vegaaniuteesi? Entä miten hoidit tai edelleenkin hoidat kyläilyt tai suuremmat juhlat ruokailun suhteen? Siis esim. yojuhlat tai vastaavat.. kehtaako niihin pyytää itselle sopivaa tarjottavaa?

V: Monet kaverit ovat aina suhtautuneet asiaan melko neutraalisti, joten asiasta ei ole pahemmin edes puhuttu, vaikka kaikki sen jo tietää, että olen vegaani. Avovaimoani lukuunottamatta kukaan ei ole pahemmin kannustanut tai iloinnut asiasta, vaan jos jotain sanottavaa on ollut, on se ollut negatiivista. Suurin osa kuitenkin antaa minun tehdä niin kuin teen, mutta joillakin kavereilla ja sukulaisilla tuntuu olevan ongelmia asian suhteen. Pahinta on ehkä se, että monet tekevät oletuksia, vaikka kukaan ei ole puhunut asiasta kanssani. Aluksi luultiin, että lopetin punaisen lihan syömisen terveyssyistä. Eräs totesi myös, että kunhan tästä ei tule mitään uskontoa niin ei siinä sitten mitään.. Aluksi täytyi myös paljon ihmetellä ja aukoa päätä, koska en käyttänytkään enää tissimaitoa, toisin kuin tosimiehet ;) Alkuun olin innoissani veganismista, koska tajusin jotain mikä on minulle tärkeää, mutta nopeasti huomasin, että muilla on aina jotain mussutettavaa, joten suhtautumiseni muuttui. Jos joku nykyään kettuilee asiasta, heitän faktaa niin paljon pöytään, ettei kukaan jaksa kuunnella sitä. Se on siis homman ideakin, jotta jatkossa ihmiset ei niin paljoa aukoisi päätään.

Yleensä koitan välttää juhlaruokailuja tai nyyttäreitä. Osallistun monesti kaikenmaailman juttuihin, mutta ilmoitan yleensä, ettei minua varten tarvitse järkätä mitään, vaan otan omat eväät mukaan. Jos siitä huolimatta jotain leivotaan tai järjestetään, en syö niitä pelkästään sen takia, että joku on vaivautunut. Jos jotakuta häiritsee se, että syön tarkasti suunnitelman mukaan, se on heidän murheensa. Joskus harvoin kuitenkin päätän, etten tänään laske kaikkia syömisiäni vaan heitän arvioita osasta aterioista kaloreiden suhteen, jolloin voin syödä periaatteessa missä tahansa. Tähän asti en muistaakseni ole kertaakaan pyytänyt erikseen vegaanista ruokaa, vaan sitä on aina tarjottu erikseen, mutta usein tosiaan kieltäydyn siitä. Monet lähipiirin ihmiset ovat tehneet paljon hyviä vegaanisia herkkuja pyytämättä ja se on hienoa totta kai, mutta en vain kovin usein halua poiketa suunnitelmistani.

2: Mikä on kaikkein mieluisin lihasryhmä treenata? Entä epämieluisin (vai onko sellaisia)?

V: Nuo suosikit vaihtuvat jatkuvasti, koska treenijaot ja -tyylit vaihtelevat. Ennen pidin eniten jalkojen rääkkäämisestä, mutta nykyään jalkatreenit tökkivät, etenkin jos volyymiä on paljon. Tällä hetkellä epämieluisin on siis jalat, etenkin takareidet. Tällä hetkellä parhaalta maistuvat rinta ja latsit. Rinta on noussut yhdeksi suosikiksi, koska olen oppinut vuosien varrella treenaamaan sitä tehokkaammin, vaikka se onkin ollut aina hieman haastava. Erityisesti käsipainoilla tehtävät punnerrusliikkeet ovat todella mieluisia. Latseja on myös kiva juntata, kunhan treenissä ei ole hirveästi leuanvetoa. Koneilla ja taljoilla tehtävät vetoliikkeet osuvat todella hyvin latseihin ja lopussa pulloverin jälkeen pumppi voi olla aikamoinen. Juuri nykyisessä ohjelmassa minkään lihasryhmän junttaus ei tunnu epämiellyttävältä, koska volyymiä on melko vähän, joten homma on sen osalta kevyttä. Jos puolet treeneistä olisi epämiellyttävää, ei mielestäni olisi mitään järkeä treenata ollenkaan. Vaikka homma onkin usein todella kivuliasta, täytyy siitä nauttia edes jollain tavalla.

3: Kuka on tämän hetken kovin bodari (omasta mielestäsi - itseään ei sitten saa vastata ;D)?

V: Minulla ei ole mitään yksittäistä suosikkia, mutta jos joku suomalainen valitaan niin samalle linjalle menee Utti Hietala ja Tuomas Kuronen. Ulkomaalaisista ihailen eniten Torre Washingtonia. Jätkällä on aika hitonmoinen fysiikka, kaikin puolin. 

4: Parhaimman makuinen proteiinijauhe?

V: Jaa-a. Aika monikin on hyvän makusta, vaikka monet luuleekin, että soija on aina ihan hirveetä. Kaikki suklaan makunen on yleensä hyvää, eikä niihin tunnu kyllästyvän. Tällä hetkellä parhaalta maistuu suklaasoija, erityisesti treenin jälkeen kun janottaa kunnolla. Myös suklaa Vegan Blend on todella hyvää.

5: Tuleeko susta kisalavojen harvinaisuus, eli pitkälettinen kisaaja? Koskahan muuten Suomesa on viimeksi nähty lavalla oikeasti pitkälettinen ukko...2007/2008...? Eikö bodareilla kasva hiukset, vai mistä moinen ilmiö johtuu? Vai onko kaikki vain niin nössöjä, ettei niillä oo pokkaa lähteä pitkän letin kanssa lavalle? :)

V: En itse muista nähneeni pitkään aikaan pitkälettejä. Jos minulla vielä hiukset kasvaa tarpeeksi siinä vaiheessa kun mahdollisesti lähden kilpailemaan, pidän ne kyllä pitkänä. Kai bodarit pitää itseään niin äijiniä, ettei ne kehtaa pitää pitkää lettiä :D se kyllä täytyy myöntää, ettei pitkät hiukset ole kovin käytännölliset, kun tarkoitus on esitellä kroppaa kaulasta alaspäin.

Alla on vielä video eilisen narutreenistä. Nämä erikoistekniikat tuntuvat sittenkin todella miellyttäviltä ja mukavilta rääkeiltä, vaikka sitä hieman epäilinkin.


 
Se on todella harvinaista, että syön perunaa. Muusin määrä ei näytä kovin isolta, mutta alla on iso Arabian lautanen ja siihen mahtuu melko paljon ruokaa. Muusia taisi olla 800 grammaa, eikä se oikeasti mikään iso määrä ole.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti