lauantai 10. tammikuuta 2015

Taas jalat kahteen kertaan

Aika menee nopeasti. Tuntuu, että juuri kävin läpi viikon, jossa oli jalkatreeni kahteen kertaan ja taas on takana yksi moinen viikko. Ensi viikolla onkin tiedossa kaksi rintatreeniä, joka sopii minulle mainiosti. Tällä hetkellä ko. jumpat tuntuvat paljon mielekkäämmiltä kuin muut treenit, vaikka lähtökohtaisesti en ole pitänyt rinnan treenaamisesta erityisemmin. Mielipiteet tietysti muuttuvat ajan myötä.

Tällä hetkellä mätän ruokaa sen verran, että treenipäivän todelliset kalorit ovat reilu 3000 kcal, mutta sekin määrä tuntuu turhan pieneltä. En ilmeisesti vieläkään ole täysin tottunut nykyiseen rasvaprosenttiin, vaan hormonitoiminta on vieläkin hieman retuperällä. Tilanne menee kyllä koko ajan paremmaksi, eikä nälkä vaivaa enää paljoa, mutta etenkin lepopäivinä tuntuu vielä hieman ilkeältä. Haluan kuitenkin nostaa painoani todella maltillisesti, joten en hosu energianlisäysten kanssa, vaan jään samoihin kaloreihin jos viikkokohtainen keskiarvo inahtaa pykälänkin ylöspäin. Dieetin jälkeen painoa on tullut noin kaksi kiloa ja näytän mielestäni isommalta, eikä vyötärönympärys ole kasvanut tippaakaan. Moni söisi tässä kohtaa jonkin verran enemmän, mutta oman kokemukseni perusteella tätä nopeampi painonlisäystahti on hyödytöntä, koska uuden lihasmassan hankkiminen on lähtökohtaisestikin hidasta hommaa, etenkin kun homman tekee natuna. Onneksi olen sentään päässyt pahimman vaiheen yli, enkä joudu enää pyörimään ympyrää, ainoastaan ruoka mielessä. Tuollainen olotila on oikeasti todella häiritsevä. Tällä hetkellä tuntuu olevan lähinnä fyysinen tarve syödä enemmän, mutta psyykkisesti homma toimii jo melko normaalisti. Ihan jees tilanne siis.



Yläkropan vetävät (torstai):
1. Leuat myötäotteella 3 x 6 x 12.5 kg
2. Yhden käden soutu 3 x 8 x 36 kg
3. Ylätaljaveto lapiokahvalla 3 x 11-12 x 50 kg
4. Takaolkasoutu 3 x 10-11 x 32.5 kg
5. Kohautus tangolla 3 x 12-13 x 47.5 kg
6. Pullover taljassa 3 x 10-12 x 20-22.5 kg
7. Hauiskääntö vinopenkissä 3 x 10-12 x 7 kg:t
8. Keskitetty hauiskääntö 3 x 10-15 x 5 kg:t
9. Vatsat laitteessa 3 x 7-12 x 37.5 kg

Kesto 69 min.

Jalat (perjantai):
1. Hack -kyykky 3 x 4-6 x 62.5 kg
2. Suorin jaloin maastaveto 3 x 8 x 120 kg
3. Yhden jalan vaakaprässilaite 3 x 12-13 x 80 kg
4. Takareidet pallolla 3 x 8-9 x bw
5. Polvenojennus laitteessa 2 x 15-16 x 120-130 lbs
6. Pohkeet istuen smithissä 3 x 15-18 x 110 kg
7. Pohkeet seisten 3 x max x bw

Kesto 62 min. Aamupaino 76.5 kg.

3 kommenttia:

  1. Pikku hiljaa varmasti oppii vuosien myötä yrityksen ja erehdyksen kautta löytämään sen optimaalisen energiansaantitason kuhunkin vaiheeseen. Se on kyllä ihan kamala tunne, jos tuntuu, että ruoka pyörii mielessä koko ajan!

    Hihi, olin tuossa kuntosalissa kokeilemassa yhdessä treenissä esim. mavea. Oli toiminnallinen harjoittelu-tunti ja siinä oli jo pitänyt mm. yrittää vetää leukoja, punnertaa, kääntää rekan renkaita jne, niin oli vähän kädet turtana ennen...puuh...painoja oli tankoihin säädetty vissiin 2*35 kg eli 70 kg (sinänsä hassua, että kaikille oli toi...), kyllä sen yllättävän kepeästi sai kuitenkin ylös joitain kertoja putkeen, mutta kuulemma selkä ei ollut suoras, joten ois voinu selkä mennä kohta kippeeksi...melkein sitä voisi kokeilla enemmänkin noita juttuja, mutta kun pitäisi uskaltaa pyytää joku siihen ohjeistamaan, ei minulla ole tietoa järkevästä harjoittelusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, todellakin. 2012-2013 sikabulkkaaminen tuotti varmasti tulosta, mut ylimääräsen polttaminen vei niin paljon aikaa, ettei kokonaisuudessaan tuottanu tarpeeks hyvää tulosta. Nyt joutuu totuttelemaan pienempään rasvamäärään ja kituuttamaan, koska oon kokeillu läskeilyä. Mut kyl se on opettanuki ihan hitosti, joten ei silleen huono kokemus.

      Hyvä, että oot päässy kokeilee :) 2x35 kuulostaa paunoilta, koska kiloina siinä olis 90, koska tanko painaa yleensä 20 kg. Ei siinä muuta, mut jos oot nostanu aiemmin treenamatta monta toistoa 90 kilolla mavea niin oot aika hitonmoinen voimapesä. Kai ne Suomeski käyttää jossain paikoissa paunakiekkoja ja 35 paunaa on sopivasti 15-16 kg. En tiedä sit :D

      Jos joskus haluut, niin voidaan täällä käydä joku viikonloppu kattelemas salilla tai sit siel Turussa. Kuitenkin mä ja Minna voidaan molemmat jotain opastaa :)

      Poista
  2. Joo, todennäköisesti ne on sitten paunoja, olin kyllä lukevinani siinä isolla kg, mutta ehkä siinä luki sitten pienemmällä toinenkin lukema. :D Tuntuikin liian suurelta. :D Joskus voisi tosiaan muuten kokeilla jos voisi yhdessä jotain harjoitella (josko siitä saisi jotain pientä inspiraatiota lihaskuntoharjoituksiin, vaikka ei nyt olekaan mitään tavoitteita lihaskasvun kanssa, mutta edes jotain pientä kestävyyttä).

    VastaaPoista