lauantai 31. tammikuuta 2015

Muistetaan korostaa negatiivista osuutta

Tuota asiaa ei saa unohtaa, koska kyseessä on, ainakin nykyään, täysin massahakuinen treenityyli. Olen pääasiassa muistanutkin kiinnittää huomiota liikkeen negatiiviseen eli eksentriseen osuuteen, mutta asiasta voisi ottaa enemmänkin iloa irti. Olen viime aikoina kiinnittänyt turhan paljon huomiota numeroihin, vaikken täysin ole oleellisempia asioita unohtanutkaan.

Hokasin tällä viikolla, että voisin tarvittaessa ottaa sarjapainoissa hieman pakkia, jotta pystyisin hakemaan entistä parempaa tuntumaa ja pidentämään negatiivisia osuuksia entisestään. Mitä pidemmälle kehityn, sitä enemmän treenin laatu merkkaa ja sitä vähemmän numeroilla on merkitystä. Sinänsä treenit voisi hyvinkin hoitaa ilman treenivihkoa, kuten monet ammattilaisetkin tekevät. Bodaustreenien pääasia on aiheuttaa kohdelihaksiin tarpeeksi suuret mikrovauriot, jotta kasvuärsykettä syntyisi tarpeeksi ja kehitystä tapahtuisi. Penkkimaksimilla tai niveltentuhoamisegoilulla ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä.

Kun puhutaan treenien kovuudesta ja rankkuudesta, painojen suuruus ei kerro kaikkea. Itse ainakin koen treenaavani kovempaa, kun vähennän painoa sen verran, että tuntuma maksimoituu ja pystyn hallitsemaan rautaa juuri oikeilla lihaksilla. Etenkin jalkatreeneissä sen huomaa kun sarjan jälkeen pumppu huutaa leipää ja hiki lentää enemmän. Treenaaminen tuntuu muutenkin mielekkäämmältä, koska lihakset saavat rasitusta paremmin ja samalla tukikudokset pääsevät vähemmällä.

Pyrin jatkossa tekemään ainakin moninivelliikkeet todella korostetuilla negatiivisilla ja keskittyä lihastuntumaan entistä enemmän. Eristävissä liikkeissä tarkoitus on pumpata lihaksia, joten negatiivista osuutta ei tarvitse korostaa. Progressio näkyy treenivihossa, jos näkyy, mutta se on vain mahdollinen sivutuote. Pääasia on, että saan kohdelihaksista tarpeeksi irti siten, että joka liikkeen viimeinen toisto epäonnistuu. Epäonnistumisella tarkoitan, että toisto jää kesken, koska en enää pysty liikuttamaan rautaa samalla tekniikalla.

Ainakin pari viimeistä treeniä on tuntunut kunnon bodaukselta, eikä vain painojen liikuttelulta. Eihän treenityylini ole koskaan ollut vain painojen liikuttelua, mutta aina voi hoitaa asiat paremmin. Erityisesti torstain treenissä sain harvinaisen hyvin osumaa takaolkapäille, joihin on hieman vaikea päästä käsiksi. Myös hauikset olivat todella muusina, vaikka niille tuleekin vain 6 omaa työsarjaa /treeni.

Kolmen työsarjan jälkeen hauikset olivat jo mukavassa pumpissa. Mahtavat Hello Kitty -kuoret ovat tarrautuneet puhelimen matkaan. Nyt on hyvä fiilis.


Yläkropan vetävät (torstai):
1. Leuat myötäotteella 3 x 4-6 x 13.75 kg
2. Kulmasoutu 3 x 8 x 60-70 kg
3. Ylätaljaveto lapiokahvalla 3 x 12-13 x 50 kg
4. Vipunostot taakse istuen 3 x 10-12 x 4 kg:t
5. Kohautus tangolla 3 x 11-12 x 55 kg
6. Pullover taljassa 3 x 10-12 x 22.5 kg
7. Hauiskääntö seisten 3 x 8-12 x 10 kg (+kulmatanko)
8. Hauis ylätaljassa 3 x 15-17 x 10 kg
9. Vatsat laitteessa 3 x 8-12 x 37.5 kg

Kesto 70 min.

Jalat (perjantai):
1. Etukyykky 3 x 4-6 x 70 kg
2. Suorin jaloin maastaveto 3 x 6-8 x 110 kg
3. Vaakaprässilaite 3 x 7-12 x 170 kg
4. Polvenkoukistus laitteessa 3 x 9-12 x 45 kg
5. Polvenojennus laitteessa 2 x 11-14 x 130 lbs
6. Pohkeet vaakaprässissä 3 x 8 x 130 kg
7. Pohkeet smithissä istuen 3 x 10-20 x 60-100 kg

Kesto 66 min. Aamupaino 77.1 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti