perjantai 23. tammikuuta 2015

Lähes kaikki sekasyöjät ovat ravitsemusasiantuntijoita

Jep. Minulla ei sinänsä ole mitään sekasyöjiä vastaan, mutta tämä asia on jokseenkin huvittavaa. Jopa ihmiset, jotka eivät erota hiilihydraattia proteiinista, valmistuvat ravitsemusterapeutiksi samalla sekunnilla, kun huomaavat, että joku on vegaani. Muihin ruokavalioihin ei puututa. Ei edes, vaikka 1-vuotiaalle lapselle syötettäisi pelkkää pilttiä ja mikropizzaa.

Proteiini, rauta, kalsium, B12, D-vitamiini, kolesteroli, tyydyttyneet rasvat, EPA ja DHA. Erityisesti näihin puututaan, koska kyllähän ammattilainen tietää, ettei näitä voi saada vegaaniruokavaliolla, mutta sekasyöjä saa näitä kaikkia automaattisesti, söi hän mitä tahansa.

Kun vegaani on käynyt kaikki mahdolliset ravintoaineet läpi ja vääntänyt rautalangasta, että puolet edellämainituista on ihmiselle ei-välttämättömiä ja loput saa helposti ruuasta, vastaa sekasyöjä, että "mut ku liha on niin hyvää mmmm". Seuraavaksi siirrytään ekologisuuteen ja Suomen talouteen, joista myös täytyy selittää joka ikinen asia kuin pienelle lapselle.

Mm. näiden asioiden takia en aina jaksa olla sekasyöjien kanssa tekemisissä, koska heillä tuntuu olevan ongelmia ymmärryksen ja suvaitsevaisuuden kanssa. Onneksi kaikki eivät kuitenkaan ole sellaisia, mutta ikävä kyllä todella moni on. En odota oikeastaan muuta kuin, ettei ihmiset puuttuisi niin paljoa toisten asioihin. Mitä vegaanit tekevät väärin? Ei mitään, päinvastoin.

Ihmettelen muutenkin kovasti sitä, kuinka ihmiset luulevat, että vegaanit tyyliin kuolevat puutoksiin, söivät he miten monipuolisesti tahansa. Kukaan ei puutu kuitenkaan siihen, että länsimaissa ihmiset ovat todella elintasosairaita, mikä johtuu hyvin pitkälti runsaasta liha- ja maitotuotteiden käytöstä.Yläkropan työntävät (torstai):
1. Penkkipunnerrus smithissä 3 x 4-6 x 90 kg
2. Pystypunnerrus istuen kp 3 x 7-8 x 18 kg:t
3. Alavinopenkki kp 3 x 6-8 x 24 kg:t
4. Vipunostot sivulle taljassa 3 x 12-13 x 2.5 kg
5. Dippi 3 x 7-12 x bw
6. Peck Deck 3 x 12-14 x 20 kg
7. Ranskalainen punnerrus 3 x 8-12 x 15 kg (+kulmatanko)
8. Vatsat roikkuen jalat suorassa 3 x 14-18 x bw

Kesto 60 min.

Yläkropan vetävät (perjantai):
1. Leuat myötäotteella 3 x 5-6 x 13.75 kg
2. Yhden käden soutu 3 x 7-8 x 36-40 kg
3. Ylätaljaveto lapiokahvalla 3 x 8-12 x 55 kg
4. Takaolkasoutu 3 x 11-12 x 32.5 kg
5. Kohautus tangolla 3 x 13-14 x 55 kg
6. Pullover taljassa 3 x 10-12 x 22.5 kg
7. Hauiskääntö vinopenkissä 3 x 6-12 x 8 kg:t
8. Keskitetty hauiskääntö 3 x 10-12 x 5 kg:t
9. Vatsat laitteessa 3 x 9-12 x 37.5 kg

Kesto 69 min. Aamupaino 77.0 kg.2 kommenttia:

 1. Niinpä, ensimmäisiä kysymyksi varmaan on että mitä sitä sitten saa syödä ja mistä ihmeestä saa proteiinin, kalsiumin, vitamiinit, raudan jne ja millä sitä pystyy herkuttelemaan...Ja sitten joskus se soijan rahtaaminen tänne, justjust....:D Ärsyttää yleistäminen, että ei saisi riittävästi ravintoaineita...Vanhoja käsityksiä ja tottumuksa on niin vaikea saada kytkettyä pois...Kyllähän sitä minäkin lapsuudessa/nuoruudessa sekasyöjäaikana totuin siihen, että lihaa oli joka aterialla lautasella, ei ateria muuten ollut ateria, perua etenkin isän asenteesta. Kun eipä sitä mistään tofusta, pavuista, soijarouheesta, hampusta tms. oltu kuultukaan kotona eikä varmasti monessa muussakaan taloudessa. Toisaalta eihän niitä oikeastaan nykyäänkään ole tavallisissa ruokaohjeissa juurikaan...

  Se on kyllä niin totta monesti, että siihen ei puututa jos lapselle syötetään suurimmaksi osaksi juurikin jotain mikropizzaa mutta jos joku sanoo syöttävänsä erikoisruokaa (esim. vegeä), niin johan sanotaan, että tällä lapsi sairastuu nopeasti. Varmaan ihmiset reagoivat siihen erityisen herkästi, kun jokin aika sitten oli juttua jostain ranskalaispariskunnasta, jonka lapsi kuoli vegaaniravinnolla (siinä ravinto oli kylläkin ollut hyvin yksipuolista). Kyllähän vegeravintokin on tietyissä tapauksissa yksipuolista ja aiheuttaa puutoksia, jos ei ole ottanut asioista yhtään selvää, mutta kyllä sekasyönnilläkin on vastaavia ongelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin :D

   Olihan mullakin vähän sitä, että oli tottunu määrätynlaiseen lautasmalliin kotona asuessa. En silti vastaantuleville kasvissyöjille alkanu vääntää ihme soopaa ravintoaineista tai muista muka ongelmista. Ihmisillä on ihme oletuksia siitä, että on vaan yks ainoo tapa tehdä asioita. Pitäis varmaan samalla tavalla väittää, ettei määrätyillä automerkeillä pysty ajamaan.

   Poista