sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vegaaniset proteiinipatukat

Vegaanisia proteiinipatukoita on tarjolla vielä melko kehnosti, mutta erilaisia verkkokauppoja ja marketteja hyödyntämällä käyttöön löytyy muutamia, keskenään hyvinkin erilaisia patukoita. Itse lasken varsinaiseksi proteiinipatukaksi ne, joissa on noin 15-20 grammaa proteiinia tai enemmän. Käsittelen asiaa tästä näkökulmasta, joten pienemmän määrän omaavia patukoita en hirveästi käsittele tällä kertaa.

Aiemmin tarjolla on ollut lähinnä Organic Food Bar ja Xtreme Protein Cruncher, joita saa joistakin erikoiskaupoista, etenkin kokonaan vegaanisista. Vegekauppa on ottanut näiden lisäksi myyntiin Purefitin patukoita ja Builder's Protein Bar:a tulee näillä näkymin myös tarjolle (jee!). Probarin patukoita olen nähnyt myynnissä iherbissä, samoin Builder's Bareja ja Risen paria erilaista vegaanista versiota. Maailmalla on paljon muitakin patukoita tarjolla, mutta niiden tilaaminen Suomeen asti voi olla hieman hankalaa tai en ole ainakaan löytänyt kauppoja, joista tilaaminen olisi järkevää.
X-Treme Protein Cruncher (soijaproteiini | proteiinia 22.2 g)

"Cruncheri" on järkevä ja edullinen patukka, koska siinä on reilusti proteiinia, kuitua ja lisättyjä vitamiineja. Patukassa on ohut suklaakerros, jonka alla on melko kuivaa ravintoa, mutta maku on silti ihan mukava. Edullisen hinnan ja optimaalisen sisällön takia käytän itse näitä ehkä eniten.

Saatavuus:
Vegekauppa (saatavana myös 30 kpl laatikkona)


Organic Food Bar Protein (riisiproteiini |  proteiinia 21.75 g)

OFB on monipuolinen ja se sopii monille, koska se on raaka, soijaton ja gluteeniton. Patukka koostuu pehmeästä massasta, joka maistuu sopivan makealta. Viljan proteiini on monesti hieman heikkolaatuista, mutta riisiproteiini on tasaisempi ja laadukkaampi kuin esim. vehnä. Kuitupitoisuuskin on huippuluokkaa. Miellyttävä patukka kaikinpuolin.

Saatavuus:
Vegekauppa (saatavana myös 12 kpl laatikkona)
Punnitse ja Säästä
Iherb (huom! lähetykset tulevat EU:n ulkopuolelta -> mahdolliset verot)
Vegan Fitness & Foods (kieli Saksa)


PureFit (soijaproteiini | proteiinia 18 g)

PureFitin patukat ovat herkullista, sopivan pehmeää massaa. Makuja löytyy useampia, joista kaikki ovat olleet todella hyviä. Patukat ovat vieläpä gluteenittomia. Kannattaa kokeilla, nyt kun näitä on vihdoin saatavilla!

Saatavuus:
Vegekauppa (saatavana myös 15 kpl laatikkona)


Probar Base (soijaproteiini | proteiinia 20 g)

Nämäkin ovat oikein herkullisia patukoita, joissa on mukava suklaakerros päällä. Monet proteiinipatukat ovat aika kuivia, mutta Probarit eivät ole niin pahasti. Makunsa puolesta nämä ovat omia suosikkejani. Näitä ei valitettavasti saa vielä (tietääkseni) Suomesta ollenkaan. Probarit ovat myös gluteenittomia.

Saatavuus:
Iherb (huom! lähetykset tulevat EU:n ulkopuolelta -> mahdolliset verot)


Clif Builder's Protein Bar (soijaproteiini | proteiinia 20 g)

Builderit pääsevät hyvin lähelle Probarien tasoa tai jopa samalle viivalle. Erityisesti vanilja-manteli on ollut mieleeni hieman erilaisena makuelämyksenä. Builderit ovat myös gluteenittomia ja niihin on lisätty mikroravinteita. Olen muistaakseni nähnyt näitä Suomessa vain kerran myynnissä (taisi olla Helunan kivijalkamyymälä), mutta jatkossa näitä saanee Vegekaupastakin! Aivan mahtavaa.

Saatavuus:
Vegan Fitness & Foods (kieli Saksa)
Iherb (huom! lähetykset tulevat EU:n ulkopuolelta -> mahdolliset verot)


Rise Protein Bar (herneproteiini | proteiinia 15 g)

Rise on aika erikoinen patukka, koska se on tehty vain neljästä aineksesta ja maku on silti loistava. Koostumus on verrattavissa Organic Food Bariin, mutta Rise on ehkä hivenen kosteampi. Lisäpisteitä antaa proteiinivalinta. Melkein kaikki patukat ovat soijapohjaisia, joten muut lähteet ovat todellakin tervetulleita. Rise on gluteeniton ja soijaton. Harmillisesti saatavuus on niukkaa, eikä Suomesta taida löytyä näitäkään.

Saatavuus:
Iherb (huom! lähetykset tulevat EU:n ulkopuolelta -> mahdolliset verot)


Muita proteiinipatukoita, joissa on hieman vähemmän proteiinia:
- Pulsin Protein Snack (Vegekauppa)
- Evoke Protein Crunch (Vegekauppa, isommat marketit)
- Trek Energy Bar / Protein Flapjack (Vegekauppa, Punnitse ja Säästä)
- Roo'Bar Protein (Vegekauppa)
- Raw Bite Protein (Vegekauppa, Punnitse ja Säästä)
- CoCoVi Super Protein (marketit, luontaistuotekaupat, lisäravinnekaupat)
- Leader BareBar Protein (marketit, luontaistuotekaupat, lisäravinnekaupat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti