torstai 26. toukokuuta 2016

17 weeks out

Kisoihin taitaa olla tarkalleen 17 viikkoa ja 3 vuorokautta aikaa. Kesäkuu lähestyy ja sen aikana täytyy ilmoittautua Jyväskylän karsintoihin.

Aamupainoni oli tänään 66.6 kg. Se kuulostaa varmasti pieneltä, mutta todellisuudessa se on korkeahko, koska painorajani on 71 tai 72 kiloa. En osaa sanoa kuinka paljon tästä ruhosta on enää mahdollista saada rasvaa pois, mutta nykypainolla puntarilta saattaisi olla haasteellista päästä läpi, koska siinä kohdassa olisin jo tankannut jonkin verran. Jopa tälläkin hetkellä päiväpaino nousee melko paljon, vaikka olen tietysti joutunut karsimaan hiilihydraattejakin. Kävin esimerkiksi äsken vaa'alla ja se näytti 71.7 kg. Tuohon kun ottaisi vielä mukaan reilummin hiilareita niin painoraja olisi ylitetty.

Fiilikset on ihan hyvät, vaikka joskus lepopäivinä onkin hankalaa nälän kanssa. Näitä hetkellisiä hormonitoimintasekaisin -nälkiä ja ärtymisiä lukuunottamatta kaikki menee mallikkaasti. Rasva palaa, lihakset säilyy, treenitehot on melko normaalit, palautuminen hyvää, nukkuminen ok, poset helpottuu ja järjestelyyn liittyvät seikat menee eteenpäin. Kun asiat rullaa eteenpäin ja tekemättömät asiat vähenee, niin itseluottamus kohenee ja jännitys ja stressi vähenee. Odotin pessimistinä rajujakin stressitiloja ja superkurjaa kisadieettiä, mutta nyt takana on kohta jo 2 kk miinuskaloreita eikä elämä ole muuttunut melkein yhtään huonommaksi. Olen jopa jaksanut "opiskella" välillä treenin ja ravitsemuksen saloja, kuten massakaudellakin.

Olin Tampereella Vegfesteilläkin viime viikonloppuna muutaman muun urheilijan kanssa. Pidimme luentoja ruokavalioistamme ja treeneistämme ja täytyy sanoa, että se oli aika mukavaa. Vähän kyllä huolestutti, että mahdanko panikoida tai ahdistua yleisön edessä, mutta hoidin homman kuulemma ihan hyvin. Luentosali oli tarkoitettu 50 hengelle, mutta porukkaa taisi olla lopulta ainakin 70. Vegfestit oli kaikenkaikkiaan tosi laadukas tapahtuma ja vähän kyllä harmitti, että tarjolla olisi ollut vaikka mitä ruokaa, mutta en halunnut tässä kohtaa sekoittaa dieettiruokavaliotani. Onneksi voin aina katsoa vierestä kun Minna ahmii kaikki maailman jäätelöt ja falafelit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti