keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Siistimistä hieman etukäteen

En tiedä onko kukaan huomannut asiaa, mutta en ainakaan ole maininnut asiasta sen enempää. Olen nimittäin ollut parisen kuukautta miinuskaloreilla ja koittanut siistiä kuntoa, jotta ensi vuonna ei olisi edessä hirveän pitkää kisadieettiä. Suurin aamupaino ennen tätä rasvanpolttojaksoa oli 81.4 kg ja nyt paino on käynyt jo kerran 73 kilon puolella. Monen mielestä tällaisessa hommassa ei ole mitään järkeä, koska pudotettu paino tulee kuitenkin takaisin ennen kisoja. Homma menee kuitenkin ihan hyvin jos tietää miten dieetistä elvytään, eikä syödä heti tuplakaloreita kun miinuskalorijakso lopetetaan. Elpyminen (reverse diet) on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin itse dieetti.

Alunperin tarkoitus oli olla plussakaloreilla koko vuosi putkeen, mutta koska aikaistin kisoihin osallistumisen, on mielestäni hyvä hetki poltella helppoja rasvoja pois jo tässä vaiheessa. Tarkoitus on polttaa nyt niin paljon rasvaa pois, kun se suinkin tuntuu helpolta ja "normaalilta". Jos huomaan, että alan mennä selvästi bodyfat setpointin alapuolelle, on homma syytä lopettaa. Tällä hetkellä yleinen olotila on hyvä ja tasainen, eikä nälkä sinänsä vaivaa kuin joskus lepopäivinä. Toki fyysistä näläntunnetta on vähän väliä, mutta niin kauan kun se pysyy fyysisenä, on homma todella helppoa. En väsähtele yhtäkkiä (kuten joillakin dieeteillä on käynyt) pahemman kerran, vaan jaksan lähteä salille kun hetki koittaa ja muutenkin jaksan tehdä asioita melko normaalisti.

Jos verrataan viime kertaiseen miinuskalorijaksoon viime vuoden kesänä/syksynä, on nyt ollut paljon helpompaa. Sen oikein tunsi kun viime kerralla hormonitoiminta meni ihan perseelleen, eikä se tuntunut normalisoituvan millään, vaikka söin loppujen lopuksi lähemmäs 4000 kcal päivässä. Tein sen virheen, että pudotin painoa liian nopeasti liian pienessä rasvaprosentissa, koska aloin hosua. Viime kerralla pudotin painon aikalailla 74-75 kiloon, joten tällä hetkellä olen hieman kireämmässä kunnossa. Viikko sitten jouduin toteamaan, että käyttämäni painonnostovyö on jäänyt liian suureksi, jonka perusteella voin päätellä, että lihasmassaa on tullut viimeisen vuoden aikana edes jonkin verran. Kyseinen vyö ei nimittäin koskaan aiemmin ole ollut liian iso.

Jatkan hommaa toistaiseksi, niin kauan kunnes kroppa sanoo vastaan. Tähän mennessä en ole tehnyt muuta kuin vähentänyt rasvaa tai hiilareita ja olen käynyt salilla tekemässä tavanomaisia treenejä muutaman kerran viikossa. Ylimääräistä liikuntaa en ole tehnyt, koska se olisi tuhlausta tässä vaiheessa ja muutenkin tarpeetonta. Mielestäni ylimääräisellä liikunnalla kannattaa kikkailla vasta kun viimeisiä tiukkoja rasvoja yritetään polttaa pois. Niin, ja voimatasot/suorituskyky on pysynyt suunnilleen ennallaan, joten siinä mielessä kaikki on mennyt todella hyvin.


Vähän jopa sai pumppia aikaiseksi.
Lepopäivän pelleilyä sekasorron keskellä. Bokseritkin jää liian isoiksi.


Jalat (maanantai):
1. Takareidet pallolla 3 x 7
2. Etukyykky 3 x 5-6 x 62.5 kg
3. Polvenkoukistus 3 x 10-12 x 110 lbs
4. Hack kyykky 3 x 10-11 x 25 kg
5. Polvenkoukistus 2 x 13-15 x 40 kg + 2 x 14-16 x 15 kg (vasen jalka)
6. Polvenojennus 3 x 12-15 x 45 kg
7. Vatsat laitteissa 3 x 8-12 x 27.5 kg

Kesto 57 min.

Kädet ja olat (keskiviikko):
1. Pystypunnerrus istuen kp 3 x 6-7 x 20 kg:t
2. Takaolkasoutu seisten 3 x 7-8 x 45 kg
3. Hauiskääntö kulmatangolla 3 x 5-7 x 20-22.5 kg (+tanko)
4. Vipunostot sivulle istuen 3 x 11-12 x 6 kg:t
5. Ranskalainen punnerrus 3 x 7-12 x 20 kg (+tanko)
6. Hauis ylätaljassa seisten 3 x 11-12 x 15 kg
7. Vipunostot taakse istuen 3 x 12 x 4-5 kg:t
8. Pohkeet smithissä 3 x 6-8 x 165 kg
9. Pohkeet vaakaprässissä 3 x 13-15 x 70-80 kg

Kesto 79 min. Aamupaino 74.4 kg.

5 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä sä aina onnistut kuvaamaan mun käsityösotkut (ja pyykkitelineet yms.) taustalle? :D

  Sun viparipainoja on aina hauska seurata, etenkin kun tietää sun tekevän siististi ja hyvällä tekniikalla, ja verrata niitä sitten muiden viparipainoihin. Ero on...kerrassaan huomattava. Sekä painoissa että tyyleissä. :)

  VastaaPoista
 2. oho mikä muutos kuukauden takaiseen kuntoon! Kohtahan olet jo shortsisarjakuosissa, mutta meinasitko CBB:hen mennä? Hyvältä näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihmeen paljon on tosiaan muutosta tullut näinkin lyhyessä ajassa. En oo koskaan oikeen innostunu shortsilajeista enkä halua heittää hukkaan etureisien hyvää kehitystä, joten mieluummin meen CBB:hen. Helkkarin kireeks kyllä tarvis päästä ens kesänä/syksynä sitä varten, mut eiköhän se jotenkin onnistu :)

   Poista
  2. Jep ok tsemppiä :)

   Ite meinaan joskus yrittää shortsiin, jos siinä tulee ikämiessarjoja.. 40v kun tulee täyteen kuukauden päästä. :)

   Poista
  3. Kiitos paljon! :)

   Kannattaa ehdottomasti mennä jos intoa riittää. Kaipa sitä voi nuorempien kanssa kokeilla jos ei muita sarjoja tule. Iteki lähden sillä asenteella, että koitan parhaani ja tärkeintä on kokemus. Siitä sitten voi miettiä, että onko kisaaminen oma juttu vai ei.

   Poista