torstai 7. toukokuuta 2015

Takareidet edellä uuteen ohjelmaan

Olen yleensä kirjoittanut kaksi kertaa viikossa blogitekstejä, mutta nyt lähipäivinä olen ollut kiireisempi kuin yleensä, joten en ole ehtinyt kirjoitella. Salilla olen käynyt normaalisti neljänä päivänä viikossa, mutta jouduin lopettamaan intensiivisen ohjelman kesken kaiken.

Viime päivityksen jälkeen päätäni on särkenyt melkein joka päivä. Tuo kipu on häirinnyt treenejä, koska mitä enemmän yksittäisessä liikkeessä tai liikeyhdistelmässä joutuu vääntämään, sitä enemmän päähän sattuu. En tiedä mistä tuo särky johtuu, mutta epäilen sen olevan pään ja mahdollisesti niskan alueen jumeista johtuvaa heijastuvaa kipua. Tuota ei todennäköisesti ole aiheuttanut treeni, vaan luultavammin elämässä olevat stressaavat tekijät. Olen huomannut, että olen välillä niin hermostunut ja mietteliäs, että jännitän erityisesti otsan lihaksia. En tunne pään alueen lihaksistoa, koska se on epäolennaista tietoa minulle, joten en tietenkään voi olla varma asiasta. Noh, katsotaan miten homma edistyy. Pääasia, etten ottaisi liikaa paineita hoidettavista asioista.

Intensiivinen treeni on tässä kohtaa liian kivuliasta, enkä pysty ottamaan kaikkea irti melkein mistään treenistä päänsäryn takia, joten on parempi, että teen toistaiseksi vain suoria sarjoja. Onhan suorien sarjojen vääntäminenkin kovaa hommaa ja ilmeet ovat sen mukaisia, mutta päähän kohdistuva paine ei ole samaa luokkaa kuin esimerkiksi prässissä tehdyssä pudotussarjassa. Suorat sarjat toimivat minulla muutenkin parhaiten, mutta kyllähän se harmittaa, että erikoistekniikoiden käyttö jäi noin lyhyeksi sessioksi. Pitkällä tähtäimellä olisi voinut olla parempi, että volyymitreeneistä olisi tullut enemmän taukoa, mutta aina asiat eivät mene niin kuin suunnittelee.

Jatkan taas samalla jaolla, mutta tällä kertaa pyrin painottamaan takareisiä ja hieman pohkeitakin. Tällä hetkellä olen melko tyytyväinen kaikkiin muihin lihasryhmiin paitsi takareisiin ja pohkeisiin. Saan liikkeet osumaan melko helposti takareisille, mutta ne eivät ota treeniä samalla tavalla vastaan kuin etureidet, eivätkä tämän takia ole kovin hyvin kehittyneet. Asiaa pahentaa se, että vasen takareisi on oikeaa jäljessä. Yleensä olen juntannut etu- ja takareisiä suunnilleen yhtä paljon, mutta tällä kertaa teen etureisille vain yhden liikkeen per treeni ja loput jalkaliikkeet menevät pääosin taka-akselille. Teen lisäksi vasemmalle jalalle kaksi ylimääräistä koukistussarjaa ja toivon, että saisin oikean joskus kiinni. Mielestäni etureidet ovat olleet minulla jo monta vuotta vahvuus, mutta takareidet ovat jääneet pikkuhiljaa jälkeen, joten niiden aika on nyt. Vahvuudet kyllä säilyvät olemattomallakin rasituksella.

Ai niin, söin eilen suunnitellun ruokamäärän lisäksi arviolta toista tuhatta kilokaloria leipää ja suklaata. Yli suunnitelman syömisestä taitaa olla jo puolisen vuotta aikaa. Eilen vain teki pitkästä aikaa mieli mässätä mitä sattuu tavanomaisen lisäksi, enkä tässä kohtaa jaksanut välittää moisesta, vaan annoin palaa. Eipä näin harvinaisella ylilyönnillä suunnitelma mihinkään kaadu, mutta jatkossa mennään taas normaalisti. Tällä hetkellä todelliset syömiset ovat treenipäivänä 3500~ ja lepopäivänä 3100 kcal.

Välillä melko tyhjänpäiväistä ruokaa: nuudeleita ja tempehiä. Lautanen on Iittalan isoin malli, koska peruskokoiset eivät enää riitä.
Jalat (tiistai):
1. SJMV 3 x 8-10 x 70-80 kg
2. Takareidet pallolla 3 x 3-7
3. Sumoprässi (vaaka) 3 x 11-12 x 100-110 kg
4. Hack kyykky 3 x 6-10 x 30-40 kg
5. Polvenkoukistus 2 x 14-15 x 35 kg + 2 x 12-15 x 15 kg (vasen jalka)
6. Pohkeet smithissä istuen 3 x 13-15 x 110 kg
7. Voimapyörä 3 x 6-10

Kesto 61 min.

Kädet ja olat (torstai):
1. Pystysoutu kp vuorotellen 3 x 8 x 14 kg:t
2. Takaolkasoutu alataljassa 3 x 7-8 x 30 kg
3. Vipunostot sivulle vinopenkissä 3 x 9-12 x 4 kg:t
4. Hauis ylätaljassa niskan taakse 3 x 9-12 x 10 kg
5. Kapea penkki smithissä 3 x 12 x 40 kg
6. Vipunostot sivulle taljassa 3 x 12-15 x 2.5 kg:t
7. Vipunostot taakse taljassa 3 x 15 x 2.5 kg:t
8. Pohkeet prässissä 3 x 12-15 x 80 kg
9. Pohkeet seisten laitteessa 3 x 10-12 x 15-20 kg

Kesto 66 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti