keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Lihakset (ehkä) kasvaa

Nyt ei ole mitään kuvia näyttää, mutta enköhän räpsi niitä taas jossain vaiheessa, jotta näkisi oikeasti missä mennään fysiikan osalta. Paino on noussut edellisen miinuskalorijakson jälkeen viitisen kiloa, enkä ole mielestäni lihonut paljoakaan tuona aikana. Toki läskiä on hieman tullut (kuten kuuluukin), mutta yritän olla sen verran optimisti, että uskon lihaksienkin kasvaneen, enkä pelkästään rasvasolujen. En ole mitannut vyötärönympärystä kuluvan plussakauden aikana, mutta pystyn seuraamaan asiaa ilmankin. Hankin miinuskalorijakson lopulla uuden painonnostovyön, joka meni aluksi aivan tappiin ja se menee edelleen. Nyt vyö tuntuu ehkä hivenen kireämmältä, mutta samalla maksimiasetuksella pystyy edelleen kyykkaamaan ja vetämään normaalisti. Jos olisin kasvanut viisi kiloa rasvan osalta, en todennäköisesti pystyisi käyttämään vyötä tuolla asetuksella. Sen verran pienestä ruhosta on kuitenkin kyse, koska olen kuitenkin vain 170-171 cm pitkä ja painan edelleen alle 80 kiloa.

En vielä varmaan maininnut asiasta, mutta onnistuin treenihistoriani aikana toista kertaa lohkaisemaan palan hampaastani irti. Edellinen pala oli niin pieni, ettei sitä tarvinnut korjata, mutta nyt pala oli isompi (ehkä 2-3 mm), joten käväisen jossain vaiheessa hammaslääkärissä. Sekasyöjät varmaan ajattelevat tässä kohtaa, että ongelma on vegaaniruokavalio ja järjetön kalsiuminpuute ja osteoporoosi ja vaikka mitä. Oikeasti se on ihan sama millä ruokavaliolla ollaan liikkeellä, eivät hampaat ole tuhoutumattomia Nokia 3310 -puhelimia, vaan kyllä ne hajoaa tarpeeksi kovasta rasituksesta. Puserran treeneissä etenkin loppua kohden niin tosissani, että puren hampaitani väkisinkin yhteen todella lujaa. Tuollaista on paha välttää ja se saattaa rikkoa hampaita tai painaa niitä syvemmälle ajan myötä. En ole ensimmäinen treenaja, jolle tulee vahinkoa hampaisiin. Minulla se on onneksi ollut vielä todella pientä, enkä ole onnistunut esim. halkaisemaan kokonaista hammasta kahtia. Jos totta puhutaan, tämä asia lähinnä naurattaa minua, koska tiedän ainakin ottavani treeneistä kaiken irti. Ei paljoa haittaa jos kerran viidessä vuodessa lähtee pala hampaasta.

Olen miettinyt viime aikoina kilpailemista taas jonkin verran. Olen etäisesti yrittänyt hahmottaa ja opetella tiettyjä pakollisia asentoja, mutta en ole varsinaisesti harjoitellut niitä, koska en ole varma, opettelenko niitä varmasti oikein. Erityisesti selän levittäminen on aina tuntunut haasteelliselta, mutta kyllä sekin on helpottunut kun olen peilin edessä välillä pullistellut. Toisaalta tekisi mieli mennä lavalle jo heti ensi vuonna, mutta se taitaa olla turhan aikaista ja päätös pitäisi tehdä hyvissä ajoin tänä vuonna. Koitan kesän aikana keskustella asiasta tiiminvetäjän kanssa, johon olen jo ollut yhteydessä. Paras vaihtoehto olisi vain ottaa rauhallisesti ja pyrkiä kisoihin kesällä/syksyllä 2017 kuten olen jo aiemmin pohtinut. Olen myös miettinyt mikä musiikki voisi olla itselleni sopiva vapaaohjelman suhteen. Aina kun kuljen salille yksin, kuuntelen musiikkia ja yritän hahmottaa mahdollisia asentoja ja liikkeitä, jotka sopisivat kappaleseen. En vielä ole päättänyt kappaletta, mutta hyvin todennäköisesti se tulee olemaan jonkin melko pienen tai Suomessa tuntemattoman metallibändin kappale. Siihen vielä päälle pitkä letti, niin johan olisi mahtavaa.Kädet ja olat (maanantai):
1. Pystysoutu kp vuorotellen 3 x 8-9 x 14 kg:t
2. Takaolkasoutu alataljassa 3 x 8-10 x 30 kg
3. Vipunostot sivulle vinopenkissä 3 x 11-12 x 4 kg:t
4. Hauis taljassa niskan taakse 3 x 8-12 x 7.5 kg
5. Kapea penkki 3 x 12-14 x 35 kg
6. Vipunostot sivulle taljassa 3 x 11-15 x 2.5 kg:t
7. Vipunostot taakse taljassa 3 x 15-17 x 2.5 kg:t
8. Pohkeet seisten laitteessa 6 x 10-11 x 10-12 kg

Kesto 67 min.

Rinta ja selkä (tiistai)
1. Ylätaljaveto 3 x 7-8 x 55 kg
2. Penkkipunnerrus smithissä 3 x 7-8 x 72.5 kg
3. Kulmasoutu vinopenkissä kp 3 x 13 x 10 kg:t
4. Alavinopenkki kp 3 x 11-13 x 18 kg:t
5. Vetolaite (latseille) 3 x 12-14 x 55 kg
6. Ristikkäistalja 3 x 12-15 x 7.5 kg
7. Pullover taljassa 3 x 15 x 12.5 kg
8. Vatsat roikkuen 3 x 13-20 x bw

Kesto 63 min. Aamupaino 79.4 kg

Hitaasti (mutta varmasti) kaljuuntuva pitkälettiforkkumies syömässä falafelrullaa. Oli yllättävän hyvää ja nälkäkin lähti puoleksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti