perjantai 7. marraskuuta 2014

Jos olisin aasialainen, olisin XXL

Treenien osalta viikko on loppu, joten seuraavat kolme päivää menee huilatessa, vaikkei olo olekaan nuutunut tai vastaavaa. Ajattelin, että tietoisella ylikuormituksella olisi saanut olotilan heikkenemään edes hieman, mutta ei todellakaan tunnu huonolta. Yleensä overreaching -sysäyksen puolessa välissä ei enää tee mieli lähteä salille, mutta tällä kertaa ei käynyt niin. Luulen, että olen tottunut alhaisilla kaloreilla sietämään kohtalaisen kovaa treeniä pitkiä aikoja putkeen, eikä tällainen touhu tunnu missään, nyt kun kaloreita tulee ainakin puolet enemmän. En kylläkään tunkenut treeneihin ekstrana muuta kuin muutaman tuplapudotussarjan, mutta tällä treenifrekvensillä senkin oletin tuntuvan edes jokseenkin raskaalta. No, ainakin tietää, ettei ylirasitukseen päästä helposti nykyisellä intensiteetillä, volyymillä eikä treenitiheydellä. Olen nimittäin pohtinut mihin kapasiteettini riittää tässä vaiheessa, eikä näköjään tarvitse olla huolissaan ylitreenaamisesta, vaikka olenkin volyymiä kasvattanut välillä.

Tilasin taannoin hihattomia paitoja suoraan kiinasta, koska en lähempää äkkiseltään löytänyt järkevän mallisia. Ensin tilasin L -koon, mutta se on todella kireä, vaikka sitä pystyykin juuri ja juuri käyttämään. Myöhemmin tilasin XL -koon ja se on paljon sopivampi, mutta salikäyttöön voisi olla isompikin. Tällä viikolla tuli pari XXL -koon paitaa, jotka ovat viimein suurinpiirtein sopivia. Ne ovat kylläkin tarkoitettu hieman pidemmälle henkilölle, eikä tällaiselle kääpiölle. Muutoin ne ovat sopivat ja menevät mukavasti ihonmyötäisesti, mutta niissä pystyy liikkumaankin tarpeeksi. Tiesin, että aasiakoot ovat vähän tuollasia, mutta en nyt ihan noin rajua eroa odottanut. Videolla näkyvä punainen paita on XL.

En käytä hihattomia, jotta voisin esitellä muskeleitani, vaan tykkään niistä, koska niissä on helppo ja mukava olla. Toinen syy on hikoluni: hikoilen aina runsaasti eikä ole kovin mukavaa, jos hihat ovat litimärät. Märät hihat ovat lähinnä liikkuvuuden tiellä, joten siinä mielessä hihaton on sopivampi. Jalkapäivänä käytän mieluummin t-paitoja, ettei tankoa tarvitse laskea suoraan iholle. Jos salilla käyttää pitkähihaisia tai t-paitoja, niiden täytyy olla tilavia. Aiemmin käytin oikeastaan pidemmänkin aikaa vallan pitkähihaisia, koska halusin pitää huolen lämmöistä. Huomasin kuitenkin, ettei siitä ole apua, vaan tulehtuneelta kyynärpäältä välttyy parhaiten paremmin hallituilla liikeradoilla. Eivät ole pitkään aikaan kipuilleetkaan, vaikka olenkin jatkuvasti hihattomissa.

Rinta on ollut melko arka eilisen junttauksen myötä, koska tein yhtäkkiä muutaman pudotuksen ja rinta oli jokaisessa mukana jollain tavalla. Näiden DOMSien (delayed onset muscle soreness) myötä varmaan täytyisi tehdä joku meemi, kuten muutkin tekevät. Voisin itkeä, etten voi kävellä rappusia tai istua vessanpöntölle ainakaan viikkoon. Ai niin, se taisikin olla niistä aivan järjettömän kovista turbojalkatreeneistä ;) Todellisuudessa (käsittääkseni): jos treenistä tulee paikat tosi kipeäksi ja tosi pitkäksi aikaa, on hommassa häikkää. Lihasarkuus ei ole kehityksen edellytys eikä indikaattori, vaan se kertoo tottumattomuudesta. Lihakset voi saada todella kipeiksi reippaalla kävelyllä, jos siihen tai vastaavaan ei ole tottunut. Treenien takia lihakset saattavat tulla hieman kipeiksi, vaikka olisi treenannut vuosia (koko ajan kovempaa), mutta se ei ole mikään ihme, koska kehitys edellyttää, että jokainen harjoitus on edellistä hieman rankempi. Sen ei kuitenkaan kuulu mennä niin, että treeni 1 sisältää 5 minuuttia kuntopyörää ja treeni 2 sisältää 15 sarjaa jalkakyykkyä ja siihen päälle triplapudotus. Vastaava saattaisi kipeyttää lihakset viikoiksi, mutta oikein tehty maltillinen progressio ei aiheuta tuollaista. Harva saman lihasryhmän treenaaminen myös aiheuttaa arkuutta pidemmäksi aikaa, koska kropalla on niin pitkä aika palautua. Jos treenataan tiheämmin, ei arkuus kestä niin kauaa. Toisin sanoen kyse on jälleen tottumisesta. 


Yläkropan työntävät: (keskiviikko)

1. Penkki kp 3 x 6-8 x 32-36 kg:t
2. Pystysoutu kp vuorotellen 3 x 6-8 x 20 kg:t
3. Vinopenkki smith 3 x 10-12 x 60 kg
4. Vipunostot sivulle seisten 3 x 12-13 x 8 kg:t
5. Kapea penkki 3 x 10-11 x 42.5 kg + tuplapudotus
6. Ristikkäistalja 3 x 13-15 x 7.5-10 kg + tuplapudotus
7. Vatsat roikkuen 2 x max

Kesto 54 min.

Yläkropan vetävät: (torstai)

1. Leuat vastaotteella 3 x 6-8 x 11.25 kg
2. Kulmasoutu myötäotteella 3 x 7-8 x 82.5 kg
3. Vetolaite (latseille) 3 x 12-13 x 72.5 kg
4. Leveä alataljaveto 3 x 10-11 x 35 kg
5. Takaolkasoutu taljassa istuen 3 x 12 x 30 kg + tuplapudotus
6. Pullover 3 x 14-17 x 20 kg + tuplapudotus
7. Scott hauiskääntö 3 x 11-12 x 10 kg (+tanko) + tuplapudotus
8. Vatsarutistus lisäpainolla 3 x 8-12 x 16 kg

Kesto 65 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti