tiistai 11. marraskuuta 2014

Eksentrinen -> konsentrinen

Lihastyön vaiheet eivät ole mielessä tällä kertaa, mutta eksentrinen osuus on harjoitteen negatiivinen osuus ja konsentrinen positiivinen osuus. Tuo muistuttaa minua taas siitä, kuinka negatiivinen olen ollut vielä viime aikoinakin. Haluaisin olla paljon positiivisempi asioiden suhteen, enkä kääntyä niin helposti huonompaan suuntaan. Väkisin ei kannata olla muka positiivinen, vaan kyse taitaa olla enemmän asennoitumisesta asioihin. Olen suhtautunut moneen asiaan todella vakavasti, enkä ole osannut nähdä niitä valoisia puolia, mutta onneksi asiat ovat nykyään hieman paremmin. En ole täysin tyytyväinen itseeni, mutta huomaan, etten ole enää niin synkkä kuin esimerkiksi vuosi sitten. Negatiivisuuteeni on vaikuttanut moni asia: ehkä kuitenkin eniten muiden ihmisten kritiikki ja painostus, jotka olen ottanut todella vakavasti ja raskaasti, vaikkei olisi pitänyt. Olen ottanut asioita turhan henkilökohtaisesti ja tarttunut pieniinkin asioihin, mutta en ole nähnyt asioiden valoisia puolia, vaikka niitä olisi ollutkin. Olen valtaosaan ihmisistä verrattuna melko erilainen, etenkin nyt aikuisiällä. Olen aina ollut jollain tavalla poikkeava ja minua on kiusattu melkein joka koulussa. Huomaan, että olen negatiivisempi, jos en saa tai uskalla tuoda todellista minääni esille. Silloin tällöin pelkään ihmisiä ja heidän asenteitaan ja juttujaan, joten pysyn mieluummin haamuna ja huomaamattomana.

Nuo asiat ovat olleet taakkana nuoruudesta asti, mutta etenkin tämän vuoden aikana olen saanut käännettyä tilannetta. Olen vähän väliä todennut, että minulla on kaikkea mitä oikeasti tarvitsen eikä asiat oikeasti ole huonosti. Minulla on hyviä ystäviä ja tuttuja, joiden kanssa tulee hyvin toimeen sekä avovaimo, jonka kanssa olen menossa alkuvuodesta naimisiin. Rahaa on sen verran, että kykenen kustantamaan harrastukseni ja elämiseni ihan hyvin. Asun kivalla paikkakunnalla ja etäisyyttä on sopivasti joka paikkaan. Pärjään psyykkeeni kanssa paremmin ja pystyn elämään melko tavallista elämää, vaikka se on aiemmin ollut liki mahdotonta. Sosiaaliset tilanteet ovat helpottuneet jonkin verran ja kykenen olemaan ihmisten ilmoilla enemmän, ilman suurempaa rasitusta pääkoppaan. Olen nuoresta asti ihmetellyt, mikä minua vaivaa, mutta vasta noin vuosi sitten sain tietää, että vaivana on epävakaa persoonallisuushäriö, mikä on kehittynyt todennäköisesti jo pienestä asti. Tieto on tässä kohtaa helpottanut tuskaa ja olen jo aika sujut asian suhteen. Tuli sekin nyt kerrottua koko maailmalle.

Vegaaniuteni ei ole syy ongelmiin, vaan pikemminkin toisin päin. Ongelmani ovat olleet pahimmillaan sekasyöjäaikoina, eikä vegeruokaan siirtyminen vaikuttanut oikein mitenkään, ainakaan aluksi. Asiat ovat kuitenkin, kuten jo totesin, menneet parempaan suuntaan erityisesti kuluvan vuoden aikana. Vielä täytyy ottaa rauhallisesti, mutta kaikki näyttää jo paljon paremmalta. <3

Ja sitten taas treeniasioihin. Viime viikolla oli sovellettava hieman ja päätinkin treenata normaalia rajummin, jotta kolmen päivän levosta hyötyisi mahdollisimman paljon. En mitään ihmeitä tehnyt, vaan lisäsin joka treeniin pari-kolme tuplapudotussarjaa normaalin ohjelman lisäksi. Tällä viikolla koitan taas vääntää normaalisti eli neljä treeniä, joista tällä kertaa kahdessa on jalat. Marraskuun alusta olen ajatellut, etten enää taida olla reverse dieetillä, koska paino sahaa jo pienessä noususuhdanteessa. Kyse ei todellakaan ole mistään suuremmasta noususta, mutta tarkoitus onkin saada vaakalukemaa ylöspäin mahdollisimman hitaasti. Syön nyt treenipäivänä arviolta noin 2800 kcal, mikä ei vielä tosiaankaan ole paljoa. Otan kuitenkin todella varovasti ja nostan, ainakin tällä hetkellä, päivän kaloreita keskimäärin 25 kcal /viikko ja katson mitä tapahtuu. Nousut ovat todella pieniä, mutta tuokin määrä tekisi vuodessa 1300 kcal lisää päivän syömisiin, jolloin treenipäivän kalorit olisivat 4100 kcal. Se olisi kokoiselleni jo melko paljon jos pääsisin tuonne asti siten, että paino pysyy suurinpiirtein paikoillaan tuolla määrällä. Tavoitteeni on samaan aikaan hankkia uutta lihasta mahdollisimman pienellä rasvanlisäyksellä ja samalla kehittää aineenvaihduntaa eteenpäin, jotta pääsisin jatkossa kiristelemään suuremmilla kaloreilla.

Jalat:

1. Suorin jaloin maastaveto 3 x 8-9 x 117.5 kg
2. Etukyykky 3 x 6-8 x 60 kg
3. Vaakaprässi -laite 3 x 11-12 x 170 kg
4. Polven koukistus 3 x 11-13 x 45 kg
5. Pohkeet smithissä istuen 2 x 15-16 x 110 kg
6. Pohkeet prässissä 2 x 8-10 x 120 kg

Kesto 50 min. Aamupaino 75.2 kg.

Hitsin hyvä keksejä! Ei kylläkään tunnu löytyvän ihan joka kaupasta, mutta jos löydät niin otahan mukaan.


6 kommenttia:

 1. Oot paras! Ja huisin rohkea, kun kerrot näistä asioista julkisesti. <3

  Sun pitäisi olla rohkea myös muulloin ja tuoda juttujasi ja ajatuksiasi porukassakin enemmän esille. Sulla on hienoja juttuja ja ajatuksia, jotka kaipaisivat julkituloa. :)

  Oon sun tukenasi - nyt ja aina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Sinä myös.

   Pitäisi tosiaan tuoda ajatuksiani enemmän esille kaveripiirissä ja muuallakin. Nyt kun jotain omia juttuja on kehittynytkin niin pitäisi sanoa ne joskus ääneenkin, eikä vain miettiä yksinään.

   Poista
 2. Ihanaa, kun sulla menee yhä paremmin! Kyllä sie ainakin Turussa vaikutit mun mielestä mukavan rennolta. :)

  Minäkin olen nykyään oppinut nauttimaan pienistä asioista yhä enemmän, ne kun muistuttavat, että miten paljon asioita sitä loppujen lopuksi onkaan hyvällä mallilla. Viikonlopusta jääneen hyvän mielen jälkeen tulin ylipositiiviselle mielelle pelkästään siitä, kun sain vihdoinkin hommattua olkkarin pöydän itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja viikonloppuna olin niin älyttömän iloinen kun on tälläinen ihana kaveripiiri. :)

   Poista
  2. :) Tuo kuulostaa todella hienolta. Se on todellakin hienoa, että meillä on mahtava kaveriporukka ja ainakin itse tiedän, ettei kukaan ole hylkäämässä mua ongelmieni takia. Ja oot Sari erityinen ihminen mun elämässä, koska oot aina tosi positiivinen ja välität aidoista asioista. Se on mulle tärkeetä ja tartutat positiivista asennettas varmasti muihinkin :)

   Poista
  3. Oi, onpa kiva kuulla! :)

   Poista