maanantai 22. toukokuuta 2017

Pientä priorisointia liikkeellä

Pääsinpä tuossa jokunen viikko sitten sanomaan, että en ole tainnut pariin vuoteen olla flunssassa. Seuraavana päivänä huomasinkin olevani kipeä :D viikon verran tuli lepäiltyä kotona, kunnes taas uskalsin salille asti. Yskä oli jäänyt vähän päälle, joten alkuun teinkin suht varovaista treeniä. Kun normaalimmat treenit tulivat takaisin kuvioihin, ilmassa oli kohtalaista hyytymistä ja hengästyminen oli herkässä. Tiheämmällä frekvenssillä olen huomannut, että viikon tauon pystyy pitämään melko olemattomalla takapakilla, mutta jos harjoituskertoja tulee vain yksi /lihasryhmä /viikko, voi tilanne olla toinen. Toisaalta, vaikka treenit eivät kulkisikaan tauon takia niin se menee nopeasti ohi ja yleensä jo toisella treenikerralla pystyy palaamaan taukoa edeltävään tilanteeseen. Noh, tulipahan pidettyä ekstralepoa nivelille ja muillekin tukikudoksille.

Otin taas hartioiden sivulohkot priorisoinnin alle. Priorisointi täytyisi yleensä tehdä siten, että tiettyjä lihasryhmiä ylläpidetään ja priorisoitavia tehdään useammin/enemmän. Omalla kohdallani palautumisresursseja on kuitenkin aika hyvin, koska käyn salilla vain kolmena päivänä viikossa ja jopa kisadieetillä pystyi priorisoimaan. Nyt sivudeltsit käydään läpi joka treenissä: yläkroppatreenissä normaalisti "isommilla" liikkeillä/painoilla ja jalkatreenin yhteydessä oikein kunnolla mind muscle -connection -ajatuksella. Se on tullut jo kauan sitten selväksi, että heikosti treeniin vastaavat lihasryhmät eivät kasva yhtään paremmin isommilla romuilla vaan niitä täytyy bodata hifistellen. Vasta siinä vaiheessa kun isommilla romuilla treenin pystyy kohdentamaan yhtä hyvin, voi yrittää sarjapainoprogressiota. Itselläni hartiat ovat ihan ok, mutta sivulohkot ovat aina jäljessä. Eivät ne enää aivan toivottamat ole, mutta aina voisivat olla paremmatkin - tai pikemminkin vähemmän huonot.

Yksi asia rassaa silloin tällöin. Vaikka olenkin vähän nevahööd kaveri, niin joskus tulee pyyntöjä/ehdotuksia erilaisiin hommeleihin, esim. radioon. Kertoisin mielelläni veganismista, ravitsemuksesta, treenistä yms. muuaallakin kuin blogissa, mutta en oikein jaksa osallistua. Välillä lähden mukaan, mutta aika moni tarjous täytyy siirtää muualle. Psyyke ei aina pysy mukana, etenkään jos alan stressata tulevia tilanteita liikaa. En oikein vieläkään kykene suhtautumaan kaikkeen rennosti, vaan tunnetilat hankaloittavat ja uuvuttavat. Nykyään olen vähän itsevarmempi itsestäni, mutta se ei pelkästään riitä. Toivottavasti näihin kykenisi myöhemmin.

Yläkroppa B: (perjantai)
1. Penkkipunnerrus 3 x 8-12 x 72.5 kg
2. Meadows row 3 x 10-12 x 20 kg (+tanko)
3. Arnold press 3 x 11-12 x 10 kg:t
4. Ristikkäistaljaveto alhaalta 3 x 15 x 5 kg:t
5. Pullover taljassa 3 x 13-15 x 15-17.5 kg
6. Vipunostot sivulle vinopenkissä 3 x 15-18 x 5 kg /puoli
7a. Ojentajapunnerrus taljassa köydellä 3 x 14-15 x 10 kg
7b. Hauiskääntö taljassa 3 x 10-15 x 15 kg

Kesto 73 min.

Jalat B: (maanantai)
1. Sumoprässi 3 x 11-12 x 240 kg
2. Rocking calf raise 3 x 12-13 x 52.5 kg
3. Bulgarian split squat kp 3 x 7-14 x 8 kg:t
4. Polvenkoukistus istuen laitteessa 3 x 11-13 x 45 kg
5. Yhden jalan polvenojennus laitteessa 3 x 14-17 x 30-40 lbs
6. Yhden jalan pohjenosto istuen 3 x 15-19 x 48 kg /jalka
7. Vatsat pallolla 3 x 10-12 x bw
+ alussa sivudeltsit

Kesto 79 min. Aamupaino 82.5 kg





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti