keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Lepopäivän ruokailu kuvina (vajaa 3000 kcal)

Muistin ottaa vielä ennen kisadieettiä kuvia syömisistäni, joten tässä tulee. Iltapala puuttuu kuvista, mutta siinä ei ole mitään kovin ihmeellistä näytettävää. Iltapala koostuu yleensä cashew -pähkinöistä + Vegan blendistä psylliumin kanssa tai vaihtoehtoisesti sopivasta proteiinipatukasta pähkinöiden kanssa. Kokonaisuudessaan lepopäivänä tulee hieman enemmän rasvaa ja proteiinin olen pitänyt 150 gramman hujakkeilla. Vihanneksia ja hedelmiä olen pyrkinyt syömään joka päivä vähintään 1500 grammaa.
Ateria 1
Päivän ensimmäinen ateria on 90 % ajasta rasvapitoinen, oli kyseessä lepopäivä tai treenipäivä. Lepopäivinä painotan rasvaa ensimmäisellä ja viimeisellä aterialla ja muut ateriat sisältävät melkein kaiken päivän hiilareista. Treenipäivänä homma on muuten samanlainen, mutta rasvaisia aterioita on kahden sijaan kolme ja hiilaripitoiset ateriat sisältävät käytännössä pelkästään hiilareita ja proteiinia.

Pullossa on pellavöljyä, kulhossa maapähkinöitä ja rusinoita. Vihertävä kippo on soijajogurttia.

Ateria 2
Lepopäivänä tykkään "kokkailla" jotain pientä, joka oli tällä kertaa kikhernehärkäpapu"munakas", jossa on kikhernejauhoja 50 grammaa ja härkäpapujauhoja saman verran. Paistamiseen käytin kookosöljyä ja mausteita tuli heitettyä sekaan laidasta laitaan. Yleisimmät mausteeni ovat savupaprika, kurkuma/curry, musta suola ja yrttimauste.

Ateria 3
Loppupäivä mentiin lähinnä kauraleivillä ja levitteillä, koska en ollut keittänyt tällä kertaa mitään papuja tai linssejä. Leipää tulee syötyä yleensä aika harvoin, mutta halusin käyttää alennuksesta ostettuja levitteitä (hummus) pois leivän kanssa. Rehuina käytin keräkaalia ja paprikaa. Lasissa on soijajuomaa ja sokerikaakaota.

Ateria 4
Samoilla linjoilla mentiin tälläkin aterialla, mutta levite vaihtui tuore"juustoon", joka on muuten helkutin hyvää. Alpron uudet rahkat ovat myös oikein nameja ja vieläpä kohtuu edullisia. Kurkkua ja tomaattia tulee näköjään syötyä aika usein, mikä on varmasti ihan hyvä asia tulevan dieetin kannalta.

Tämän hetken treenipäivän syömisissä ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa. Edelleen syön salin ympärillä todella yksinkertaisesti ja painotan lisäravinteita, jotta saan pidettyä treenipäivät toimivina ja vaivattomina. Tämän takia syön vakiokaavalla enkä kokkaile mitään vaan teen nopeita aterioita. Lepopäivinä olen ottanut käytännöksi vaihdella syömisiä reilumminkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti