torstai 25. helmikuuta 2016

Erikoistekniikoita ja muuta ajateltavaa

Saattaa olla, etten kirjoittele toistaiseksi niin usein blogissa, mutta se jää nähtäväksi. Kisadieetti lähestyy uhkaavasti, joten pyrin keskittymään siihen täysillä ja vastapainoksi tekemään enemmän muitakin asioita. En pyri tällä hetkellä imppaamaan normaaliin tapaan uutta infoa aivojeni syövereihin vaan hion jo opittuja asioita paremmiksi. Kevään ja kesän aikana on tarkoitus opetella lavaesiintymistä enemmän ja kokeilla kisavärejä ainakin kerran ennen varsinaisia kisoja. Tähän asti olen harjoitellut lähinnä pakollisia asentoja, joten nyt alan hiljalleen opetella muita asentoja, jotta voin koota itselleni vapaaohjelman. Pakolliset asennot ovat mielestäni tärkeimmät, mutta vaparikin on parempi miettiä hyvissä ajoin valmiiksi, ettei viimeisen 4 viikon aikana tarvitse nälissään miettiä hommaa ihan tyhjästä.

Treenit menee samalla kaavalla ja jaolla eteenpäin. Tällä viikolla muutin ohjelmaa selvästi eli siirryin voimapainotteisempaan erikoistekniikkahillumiseen. Ensimmäisissä treeneissä on tarkoitus käydä bodaustyylillä lyhyitä voimasarjoja läpi erikoistekniikoiden kera ja jälkimmäisissä treeneissä pumpata lihakset täyteen pitkillä sarjoilla (10-20 x). En mielestäni ole tehnyt ihan tällaista treeniä ennen, joten nyt jää nähtäväski kuinka hyvin tällaisesta rääkistä palautuu kun frekvenssi on melko tiheä. Alla on alustava ohjelma kahdelle ensimmäiselle treenille:

JALAT 1

1 Etukyykky 3x 4-6
2 Takareidet smith / pallo 3x 4-6
3 Prässi (vaaka) 1x 6-8 + pudotukset loppuun
4 Polvenkoukistus 1x 6-8 + pudotukset loppuun
5 Pohkeet prässissä 1x 6-10 + rest pausea
6 Vatsarutistus 1x 6-10 + rest pausea

YLÄKROPPA 1

1 Leuat vastaote 3x 4-6
2 Penkki kp 3x 4-6
3 Mave 3x 4-6
4 Rintalaite 1x 6-8 + pudotukset loppuun
5 Vetolaite edestä 1x 6-8 + pudotukset loppuun
6 Pystypunnerrus seisten 1x 6-8 + rest pausea
7 Hauis taljassa 1x 6-8 + pudotukset loppuun
8 Ojentaja taljassa 1x 6-8 + pudotukset loppuun

Ihan jees tuplahaba takaa IMO.

Aika räpellystä ekalla kerralla näiden lisäposejen kanssa.

Kuten näkyy, homma on hyvinkin yksinkertaista eikä erikoistekniikoita ole koko arsenaalia. Käyn melkein aina yksin salilla, joten liikkeet täytyy valita siten, että voin kikkailla erikoistekniikoiden kanssa yksin. Salilla on toki muitakin ihmisiä, mutta olen todennut monta kertaa, ettei melkein kukaan osaa auttaa kunnolla. En voi käsittää miten vuositolkulla treenanneet eivät ymmärrä kunnolla miten negatiiviset tai pakot toimivat, vaikka selittäisin asian tarkasti etukäteen. On aika tyhjänpäiväistä ottaa kaveri avuksi pakkotoistoihin, jos puolet painosta nostetaan puolestani. Onneksi yksin voi tehdä todella hyvin pudotussarjoja laitteissa, eikä tarvitse olla muista riippuvainen. Pudotussarjat teen siten, että vähennän painoa pienen määrän ja jatkan hommaa kunnes koko pakka on tyhjä. Ensimmäisessä jalkatreenissä taisin tehdä 5 pudotusta prässissä.

Jokin aika sitten asuntoomme eksyi Wii-U -pelikonsoli. Olen pienestä asti ollut kohtalainen pelinarkomaani, joten nyt on taas hauska päästä uudempien systeemien pariin. Nintendon konsolit ovat ehkä eniten mieleen, vaikka pelaankin vähän kaikilla alustoilla (myös PC). Nintendo jakaa vahvasti mielipiteitä, mutta kukaan ei voi väittää, että Nintendojen yksinoikeuspelit olisivat paskoja. Minna ei pidä yhtään väkivaltapeleistä, joten nyt saan pelikaverinkin, koska Wii-U:lle löytyy mm. Mariot, Mario Kartit, Yoshit ja Pikminit. Tämä tulee olemaan varmaan sitä muuta tekemistä kisadieetillä, jotta pää kestäisi homman paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti