torstai 23. heinäkuuta 2015

Yöllä ylös, aamulla salille

Näin kävi, taas vaihteeksi. Olen asiasta tainnut aiemminkin mainita - unirytmini on jo jonkin aikaa ns. kiertänyt eli vuorokauteni pituus on yleensä enemmän kuin 24 tuntia. Välillä rytmini pysyy suht vakiona, mutta yleensä se menee jossain vaiheessa sekaisin hiljalleen ja olen siinä tilanteessa, että herään illalla ja ja menen nukkumaan päivällä. Tämä homma tuntuu treenejä ajatellen jotenkin luontevammalta minulle, koska minun ei tarvitse väkisin mennä nukkumaan tiettyyn aikaan ja herätä kesken anabolisten unien. Joskus ylirasitus kumuloituu salakavalasti ja yhtäkkiä täytyykin nukkua normaalia enemmän, jonka takia saatan herätä useita tunteja normaalia myöhemmin. Näillä tavoilla unirytmi siirtyy hiljalleen eteenpäin ja jossain vaiheessa herään taas aamuyöllä, jolloin olen tavallaan skipannut yhden vuorokauden. Homma toimii ihan hyvin eikä kroppa tunnu menevän sekaisin moisesta touhusta, paitsi jos joudun kiiruhtamaan hommaa. Joskus tulee tilanteita, jolloin tarvitsee herätä muutaman päivän päästä aamulla, jolloin saatan joutua siirtämään unirytmiä eteenpäin nopeammin. Väkisin valvominen ja liika nukkuminen pistää muutamaksi päiväksi koko kropan ja pään sekaisin, mutta silloin kun hommaa ei häiritse mikään ulkoinen tekijä niin homma pelaa hyvin. Jossain vaiheessa syksyllä on tarkoitus käydä koulun osilta käytännönjaksossa, joten siinä vaiheessa systeemini menee tauolle. Harkitsen tuossa vaiheessa herääväni jatkuvasti aamuyöllä ja käyväni salilla ennen työpäivää.

Heräsin tänään/eilen todellakin keskiyöllä ja lähdin salille 4-5 aikaan. Sali aukeaa klo 5, joten tuossa välissä oli pakko olla syömättä normaalia kauemmin. Olen jo niin tottunut lähtemään treenaamaan päivän ensimmäisen aterian jälkeen, joten en halunnut syödä toista kertaa ennen treeniä. Otin klo 2-3 aikaan antikatabolisen vaikutuksensa takia haaraketjuisia aminohappoja, jottei homma käänny yhtään katabolian puolelle. Melko pitkiäkin paastoja on mahdollista mennä ilman lihaskatoa, mutta haluan pelata varman päälle ja onhan nuo juomat aika hyviä maultaankin. Kun lähdin matkaan, koko kylä oli aivan tyhjä ja hiljainen. Normaaliin verrattuna tuo on melko kiehtovaa, koska kerrankin kuulee soittimesta tulevan musiikin selvästi eikä autoja pärrää joka puolella. Sekin on hauskaa katsoa kun joka puolella on lintuja penkomassa ties mitä roskia tieltä ja ojista.

Olen meinannut kirjoittaa lisää aminohappokoostumuksista, mutta homma on unohtunut, koska olen keskittynyt enemmän ajankohtaisempiin asioihin, kuten ensi vuoden dieetin suunniteluun ja itse kilpailuun. Mielessäni on käynyt myös aihe "metabolic flexibility", johon olen jonkin verran tutustunut lisää, koska se on melko oleellinen asia niin normaalisti kuin dieetilläkin. Meinasin jo tällä kertaa kirjoittaa aiheesta hieman, mutta en jostain syystä juuri nyt jaksa keskittyä tuohon. Sen verran voin jo tässä kohtaa sanoa, että metabolic flexibilityyn liittyy vahvasti se, ettei aamupalalla kannata syödä runsaasti hiilihydraatteja. Kyllä, se on turhaa ja haitallista vaikka melkein kaikki tekevätkin niin. En itsekään ole mikään superhyvä esimerkki tästä, mutta olen pikkuhiljaa vähentänyt aamupalahiilareita, etenkin päivän kokonaishiilareihin suhteutettuna. Mutta joo, koitan palata aiheeseen lähiaikoina enemmän.

Kuvattiin joku kerta takaolkasoutuani ja täytyy sanoa, ettei tuo ole kauhean nätin näköistä, vaikka toisin kuvittelinkin. Kulmaa voisi olla enemmän ja olisi parempi käyttää vähemmän keskiselkää hyödyksi. Liikkeen on kuitenkin tarkoitus osua pääosin hartialihaksen takalohkoon. Takaolkasoudut ovat kuitenkin aina menneet perille melko helposti, mutta ainahan parantamisen varaa on. Vaikka treenivuosia on jo aika monta, niin aina vain täytyy opetella hommat paremmin ja paremmin. Se on toisaalta yksi seikka, mikä tekee tästä mielenkiintoista.Kädet ja olat (tiistai):
1. Pystypunnerrus istuen kp 3 x 5-6 x 22 kg:t
2. Takaolkasoutu seisten 3 x 6-7 x 50 kg
3. Hauiskääntö kulmatangolla 3 x 4-7 x 25 kg (+tanko)
4. Vipunostot sivulle istuen 3 x 12-13 x 5 kg:t
5. Ranskalainen punnerrus 3 x 10-12 x 20 kg (+tanko)
6. Hauis ylätaljassa seisten 3 x 8-12 x 17.5 kg
7. Vipunostot taakse istuen 3 x 12 x 5 kg:t
8. Pohkeet smithissä 3 x 8-12 x 125-135 kg
9. Pohkeet vaakaprässissä 3 x 15-18 x 70-80 kg

Kesto 79 min.

Rinta ja selkä (torstai):
1. Maastaveto 3 x 5-7 x 135 kg
2. Penkki kp 3 x 5-7 x 32 kg:t
3. Kulmasoutu 3 x 12 x 37.5 kg
4. Alavinopenkki kp 3 x 12-13 x 20 kg:t
5. Latsilaite 3 x 11-12 x 62.5 kg
6. Ristikkäistalja 3 x 14-15 x 7.5 kg:t
7. Pullover taljassa 3 x 1415 x 15 kg
8. Vatsat roikkuen (nopea) 3 x 13-18 x bw

Kesto 71 min. Aamupaino 79.6 kg.

Makaronia, paistettua tofua ja tomaattia. Taas yksinkertaista, hyvää ja edullista lepopäivän mössöä. Taustalla näkyy hieman rojua, koska olemme muuton keskellä ja kämppä on täynnä laatikoita ja ties mitä roinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti