perjantai 5. elokuuta 2016

7 weeks out

Tuntuu, että kisadieetti on mennyt nopeasti, mutta samalla tuntuu, että se on kestänyt ikuisuuden. Heinä-elokuun aikana on ollut paljon helppojakin päiviä, jolloin aika on mennyt mukavasti, mutta pahimmat kärvistelypäivät ovat olleet hitaita ja niinä hetkinä olen meinannut luovuttaa. Tässä kuitenkin ollaan seitsemän viikon päässä (ainakin) ensimmäisestä etapista eli Jyväskylän karsinnoista.

Alimmista ruokamääristä olen uskaltanut mennä varovasti 450 kilokaloria ylöspäin /päivä, jonka avulla olo on aika kokonaisvaltaisesti helpottanut. Edelleen olo on aika paatunut, alakuloinen ja psyykkisesti "tyhjä", mutta pahimmasta on selvitty. Olen vähän saanut tehtyäkin asioita eli jaksan taas keskittyä perusjuttuihin kuten lukemiseen, leffoihin ja pelaamiseen. Pahimman kärvistelyn keskellä oli melkein mahdotonta keskittyä oikein mihinkään ja se olikin siinä yksi karmeimmista asioista.

Täytyy sanoa, että kesä-heinäkuussa olo meni niin kehnoksi, etten ole moista mielen ja kropan huonovointisuutta kokenut koskaan aiemmin. Yhtenä päivänä se kaikki tuska pääsi pihalle tunnekuohuna ja jouduin toteamaan, että dieetin loppuosa oli elämäni karmeinta aikaa, eikä mikään muu asia ole tuntunut niin kamalalta. Ihan oikeasti oikeasti koen sen niin.

Anyway, ainakin nyt menee ihan kohtalaisesti ja uskon, että jaksan ylläpitää nykyisen kunnon kisoihin asti ja tarvittaessa SM-kisoihinkin saakka. Kunto on nyt ihan jees ja se saa luvan kelvata lavalle, koska en yksinkertaisesti uskalla tästä enää kiristellä, ettei olo heikkene sietämättömäksi.

Kiitos kaikille tsemppareille, tukijoille, kumppaneille ja muillekin, jotka olette olleet tässä mukana. On hienoa huomata, että moni toivoo minun pääsevän eteenpäin ja se auttaa ihan helkutisti.4 kommenttia:

 1. Moikka! Tämä ei liity postauksesi aiheeseen, mutta tuskaisan googlettelun jälkeen ajattelin, että sinulta voisi löytyä ongelmaani vastaus.
  Olen miettinyt viljojen proteiineja. En ole vege, eli lihaakin menee. Olen 52 kiloinen nainen, jonka päivän energiantarve on 2500 kcal. Syön 6 ruokaa päivässä, ja proteiinit tulevat 20-30 g/ruoka. Tämä määrä tekee jo sen, että proteiinin saantini nousee liki 3 g/painokilo.
  Syön paljon viljoja ja niistä tulee proteiinia ruoille. Näin pääsen kysymykseen: osaatko kertoa, laskenko viljojen proteiinit mukaan "kunnon" proteiinin saantiin? Jos vaikka syön 100 g riisiä ja 50 grammaa broileria, niin saan 25 g protskua. MUTTA kanan osuus on vain 10 g. Tuleeko tällä ruoalla siis liian vähän a) leusiinia käynnistämään proteiinisynteesi b)laadukasta proteiiniä yleensäkin?

  Anteeksi, että tulen tällaista kyselemään blogiisi, mutta pienehkö epätoivo valtaa mieltä, kun kukaan ei osaa sanoa minulle juuta eikä jaata.

  Hirven kokoisesti asennetta viimeistelyihin - olet tehnyt hyvää jälkeä!

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Oikeastaan kaiken proteiinin voi laskea mukaan kunnolliseks, koska aminohappoja ei käytännössä koskaan puutu, vaan niiden määrissä voi olla vähän eroja. Kun asiaa oon selvitelly niin olen huomannu, että kasvikunnan proteiinissa on about aina hyvä määrä haaraketjusia aminohappoja, joten leusiinivajetta ei ainakaan tarvitse pelätä turhaan.

   Olen aminohapoista tänne blogiin jonkin verran kerännyt tietoa ja ne löytyy tunnisteesta "aminot". Tässä on linkki suoraan viljojen aminohappoihin niin voit täältä vielä tarkemmin katsoa miltä homma näyttää: http://vegebodausta.blogspot.fi/2015/07/aminohappoja-osa-3-viljatuotteet.html

   Eikä se mitään haittaa, että tulet tänne kysymään :) hyvä kysymys ja varmasti mietityttää monia muitakin. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Mieletön reagointinopeus sinulla :D

  Ja sait myös kiinni, mitä ajoin kysymykselläni takaa.

  Linkkisi viljatuotetekstiin oli juuri se, mitä kaipasinkin. Viikon - tai ehkä jopa loppuvuoden - hyvä työsi on täten tehty ja suoritettu!

  Kumarrus maahan asti :)
  Tiina
  comefitme.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, hieno homma :) nyt oli reagointinopeus kohdillaan kun olin juuri koneella käymässä läpi maileja :D

   Kiitoksia!

   Poista