keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Vegaanihaaste 2016 ja muuta toimintaa

Osallistu tammikuun 2016 vegaanihaasteeseen täältä: http://vegaanihaaste.fi/

 

Minulla on nyt melko vapaat kädet, koska en enää käy koulua ja olenkin tämän myötä osallistunut aktiivisemmin eo -toimintaan. Kävin aiemmin pari kertaa Oikeutta Eläimille -järjestön kokouksissa, mutta käytännönsyistä johtuen olen jättänyt sen. Asun Vammalassa (Sastamala) ja melkein kaikki toiminta on Tampereella eikä minulla ole mahdollisuutta kulkea jatkuvasti siellä. Osallistun mieluummin kaikkeen sellaiseen, minkä voi hoitaa lähinnä netin kautta.

Alkuun päätin lähteä mukaan Vegaanihaasteen suunnitteluun ja olenkin tehnyt muutaman voimaharjoittelua harrastavan vegaanin ruokaesimerkin. Nämä ilmeisesti julkaistaan jossain vaiheessa Vegaanihaasteen kautta siten, että kaikki pääsee niihin käsiksi halutessaan. Olen nyt myös tuutori ja Vegaanihaasteen facebook -sivun ylläpidossa. En ole aiemmin ollut missään ylläpitohommissa, mutta eiköhän se hoidu ihan hyvin. Tuutoroitavia en ota alkuun kuin minimimäärän (10 kpl), koska en uskalla ahnehtia liikaa hommia juuri ennen ensimmäistä kilpailukauttani. Jos olet kiinnostunut kasvissyönnistä ja urheilet niin olen valmis auttamaan, vielä kun paikkoja on vapaana. Minut löytää Vegaanihaasteen kotisivulta aika helposti tuutoreiden joukosta, koska olen varmaan ainoa, joka on kuvassa ilman paitaa :D ja kuvani on ainakin tällä hetkellä ainoa pienennetty/rajattu, koska kalsarit piti saada piiloon (ainakin näin ymmärsin).

Homma on vasta aluillaan, mutta koitan ajan myötä koota Vegaaniliitolle materiaalia liittyen urheilijan (täsmä)ravitsemukseen. Käytännössä teen jatkuvasti muistiinpanoja lukemistani materiaaleista ja lähteistä, jotka sivuavat aihetta. Näistä koitan tulevaisuudessa koota materiaalia, jota esim. valmentajat voivat hyödyntää jos asiakkaana on kasvissyöjä tai vegaani. Muistiinpanoja on tullut ihmeen paljon tiettyjen kirjojen myötä, mutta homma voi viedä vuosia, ennen kuin siitä saa mitään järkevää settiä kasaan. Vaikka niitä ei koskaan julkaistaisikaan, niin saan ainakin itselleni materiaalia, johon voin tarvittaessa viitata.

Vegfestit ovat myös tulossa keväällä (Tampereella 21.-22.5.2016) ja vaikka olenkin tuossa kohtaa kisadiieetin alkutaipaleella, aion mennä mukaan talkoisiin ja ehkä puhumaankin jotain. Minua pyydettiin koordinoimaan fitness/kehonrakennus/voimaharjoittelu -aiheista ohjelmaa, mutta en uskaltanut ottaa vastuuta juuri nyt. Jos 2016 ei olisi kilpailuvuoteni, olisin varmaan ottanut pestin vastaan. Jos joku muu saadaan koordinaattoriksi, olen itse tietysti auttamassa järjestelyjä aikataulujeni mukaan.

Kaikinpuolin tuntuu hyvältä, että olen mukana viemässä tärkeitä asioita eteenpäin. Vaikka tästä ei saakaan palkkaa tai korvauksia, niin hyvä mieli on aina tervetullut. Joskus tämäkin voi tuntua työläältä, mutta kun tietää tekevänsä oikein, ei harmita niin paljoa. Eo -toiminnassa on paljon mukavia ja hienoja ihmisiä mukana, joten kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan jos siihen on mahdollisuus. 

Hauskaa ja rauhallista joulua kaikille!


Ei liity aiheeseen, mutta tässä on osa settiä, jota nykyään käytän treenien ympärillä. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti