tiistai 17. marraskuuta 2015

Helppoa bodausruokaa: hedelmäjogurtti hernerouheella


Tarvitset:

- 500 grammaa soijajogurttia
- 1-2 banaania tai muita hedelmiä
- hernerouhetta
- (marjoja tai marjahilloa)

Kyseessä on todellä yksinkertainen ja nopea eväs, jonka voi tehdä melkeimpä missä tahansa, kunhan saa käsiinsä sopivaa jogurttia. Muut aineet menevät kätevästi mukana repussa vaikka koko päivän. Soijajogurttia on nykyään saatavilla monessa pienessäkin ruokakaupassa ja banaaneja saa melkein mistä tahansa. Marjoja kannattaa pitää pakastimessa ympäri vuoden jos siihen on mahdollisuus, mutta kaupan marjahillotkin kelpaavat hyvin. Hernerouhetta saa ainakin isommista S-ryhmän kaupoista, mutta jos sellaista ei saa käsiinsä, jogurttiin voi sekoittaa muitakin rouheita kuten härkäpapurouhetta.

Jos haluat käyttää reilummin hiilareita, kannattaa jogurttiin sekoittaa vain osa hedelmistä ja marjoista ja syödä loput erikseen, koska puoli kiloa jogurttia ei riitä sekoittumaan isoon määrään hedelmiä. Jos olet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, hedelmät kannattaa jättää pois ja lisätä hernerouhetta enemmän, jos sille on tarvetta. Soijajogurtit sisältävät yleensä vain vähän hiilihydraatteja, mutta reilusti proteiinia.

Valmistus:

1. Kaada purkillinen (500 g) soijajogurttia isolle syvälle lautaselle ja kaada sekaan 10 grammaa hernerouhetta. Sekoita kunnolla ja anna rouheen pehmentyä hetki.


2. Lisää marjat tai hillo. Sekoita.

3. Pilko yksi iso tai kaksi pientä banaania sekaan. Nauti ja kasva!

Käytössäni oli selvästikin liian pieni lautanen, mutta hyvää oli.
Ravintosisältö (sis. 500 g jogurttia, 392 g banaania, 87 g mustikkaa ja 10 g hernerouhetta):

- Energia 537.5 kcal
- Proteiini 28.7 g
- Hiilihydraatti 67.2 g
- Rasva 17.1 g

3 kommenttia:

  1. Tää oli hyvä! Pitää ottaa hernerouhe testiin. Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Psst. Ainakin Tampereen seudulla hernerouhetta löytää helpommin Citymarketeista ja isommista K-kaupoista kuin S-ryhmän kaupoista. :)

    VastaaPoista