torstai 22. lokakuuta 2015

Vammalan ainoa vegaani pääsi lehteen

No, on niitä oikeasti useampikin, mutta vähissä tuntuu olevan tällaisissa pikkukylissä. Ei ollut mikään iso lehtijuttu (katso alemmas), mutta ajattelin osallistua kun tiesin, että tältä alueelta voi olla hankalaa saada ketään vegaania haastateltavaksi. Ja täytyyhän sitä pikkuhiljaa harjoitella sosiaalista kanssakäymistä ja naamansa näyttämistä enemmän. Olen sentään menossa 47-48 viikon päästä CBB -karsintoihin eikä siellä ole varaa olla sormi suussa. En usko, että mitään suurempaa ongelmaa syntyy, mutta parempi nämä asiat on hoitaa varman päälle. Muitakin mahdollisuuksia on varmaan avautumassa eikä esiintyminen vielä ole ihan itsestäänselvyys minulle. Onneksi tällaiset pienetkin asiat tuntuvat auttavan.

Nyt oma tilanteeni on kaikinpuolin hyvä. Paino pyörii alle 70 kilossa ja olen kohtalaisen siistissä kunnossa. Nälkä ei vaivaa, hormonitoiminta tuntuu olevan ihan hyvällä mallilla, saan nukuttua ja treenit kulkee ja energiaa riittää. Olen aika-ajoin harjoitellut pakollisia asentoja kisoja varten ja päässäni miettinyt etukäteen, miten hoidan viimeiset viisi kuukautta ennen karsintoja. Tarkoitus on tehdä kirjallinen suunnitelma asioiden suhteen ja saan Minnalta jatkuvasti tukea ja apua tähän kaikkeen. Olen saanut lisäksi paljon kannustavia kommentteja ja ihmisiä tuntuu kiinnostavan tämä projektini. Velipuolenikin lupasi olla apuna, etenkin henkisellä puolella. Hänellä on kokemusta kilpaurheilusta ja paineen alla kilpailemisesta, joten saan laadukasta apua ihan varmasti.

Seuraavan puoli vuotta keskityn varmaan melko kokonaisvaltaisesti kaikkiin lihasryhmiin. Sen lisäksi, jos aika riittää, otan hartiat ja olkavarret priorisointiin ja toivon, että saan lavalle edes vähän paremmat show -lihakset. Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että maksimivoima on kehittynyt suhteessa massaan vähän liiankin hyvin. Nyt kun paino on laskenut reilusti, eikä voimatasot ole kärsineet oikein ollenkaan, on maksimivoimaa melko paljon omaan painoon nähden. Etenkin kun olen koittanut saada enemmän irti fibrillaarisesta hypertrofiasta, tulee siinä ohella enemmän hermotusta kuin tavanomaisemmassa bodauksessa. Numeroinahan treenipainoni näyttävät edelleen pieniltä, mutta täytyy ottaa huomioon seikka, että teen kaiken kehonrakennustyylillä eli en todellakaan yritä nostella mahdollisimman isoja rautoja. Sitä vaan on joutunut menemään painoissa eteenpäin, jotta kehitys olisi mahdollista.

Tällä hetkellä olen työstänyt Vegaanin lisäravinteet versio 2:sta, jonka julkaisen kun saan tarpeelliset valokuvat kasaan. Teksti alkaa olla valmis, kunhan hion sen vielä kuntoon. Alkuperäinen versio on ollut suosittu, mutta se on oikeasti todella suppea. Sen takia teenkin päivitetyn version, joka sisältää laajemmin eri lisäravinneryhmiä. Eiköhän se sieltä vielä tämän vuoden puolella tule.

Alempana vielä vähän uudempia videoita treeneistä. Löysin ne onneksi vielä puhelimen kätköistä, vaikka meinasin unohtaa koko asian.

Kohta kaikki pikkukyläläiset tuntee vegebodarin.

Rinta ja selkä (maanantai)
1. Yhden käden tankosoutu 3 x 5-7 x 25 kg (+levytanko)
2. Rinta David 3 x 5-7 x 60 kg
3. Ylätaljaveto niskan taakse 3 x 11-12 x 30 kg
4. Tasapenkki smithissä 3 x 11-12 x 52.5 kg
5. Latsilaite 3 x 10-12 x 65 kg
6. Kohautus kp 2 x 12 x 18 kg:t + 1 x 12 x 12 kg:t (45 asteen kulmassa)
7. Venytyspunnerrus 3 x max stopilla pohjassa
8. Pullover taljassa 3 x 14-15 x 15 kg
9. Yhdistelmärutistus 3 x max hitaasti

Kesto 63 min.

Jalat (torstai):
1. SJMV (hieman vajaa) 3 x 7 x 110 kg
2. Reverse lunge 3 x 6-7 x 50 kg
3. 1 käden 1 jalan mave taljassa 3 x 12 x 15-17.5 kg
4. Jalkaprässi 3 x 10-12 x 170 kg
5. Polvenkoukistus 2 x 13-15 x 110 lbs + 2 x 12-13 x 40 lbs (vasen jalka)
6. Polvenojennus 3 x 13-15 x 100 lbs
7. Vatsat laitteessa 3 x 13-20 x 17.5 kg
8. Pohkeet vaakaprässissä 3 x 15-20 x 60 kg

Kesto 70 min. Aamupaino 69.6 kg.

On tuossa jo kohtuu pieni rasvaprosentti, mutta toki kisamielessä vielä ihan liian suuri.

Poset alkaa mennä hiljalleen nappiin.
4 kommenttia:

 1. Täytyy heti alkuun sanoa, että oon ihan samaa mieltä sun kanssa, että olkapäät on se heikkous tällä hetkellä, et mustakin ne kaipais vähän lisää. Mut uskon et sä tiedät itse mitä teet. :) Tuntuu, että kehonrakentajilla ja fitness-kisaajilla on kaikilla niin massiiviset olkapäät, että miten se on edes mahdollista :D Itsellä olkapäät kulkee reilusti perässä, vaikka olen niihin uhrannut saman ajan kuin käsivarsiin ja muihinkin lihaksiin. :D En kyllä edes ole yrittänyt saada lihasmassaa kasvamaan, mutta olen vain kiinnittäny huomiota, miten vaikea ne on saada kasvamaan. Menipä selittelyksi. :D

  Mulla kävi sama juttu hemoglobiinin kanssa! Olin yläasteella melkein aneminen, hemoglobiini pyöri vähän asteikon alapuolella,siinä 115 paikkeilla. Mutta kun ryhdyin kasvissyöjäksi, veriarvot kohenivat, ja vegaanina ne kohenivat vielä hieman lisää, vaikken nykyään syö viljoja ollenkaan - eli se kuuluisa ruisleipä ei ole tähän osallisena :D Nykyäänkin mulla on veriarvot melko alhaset, 123-130, mutta luulen että se on vaan osa mun kehon toimintaa kun kaikki muutkin arvot pyörii aina alarajoissa, kuten verenpaine. Vitamiinit kyllä ovat olleet huipussaan vegaanina ollessa :)

  Seurailen kanssa sun kilpailuun valmistautumista innolla ja kisoja kanssa. Oot kyllä panostanut aiheeseen tosi paljon, kun osaat tehdä kaiken itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että seuraat! Sekin motivoi eteenpäin, että muut katsoo miten tässä käy. Joo, oon viimiset pari vuotta panostanu entistä enemmän kun totesin, etten halua valmentajaa enkä oikein tiedä olisko edes varaa semmoseen.

   Joo, joillakin on aika törkeet olkapäät, ja joskus se on niin vahva alue, että joku muu ryhmä näyttää liian pieneltä. Mulla asiaa pahentaa olkapäissä se, että jostain syystä oikeeta puolta on välillä hankala jännittää. Siinä saattaa olla jotain pientä häikkää kun joskus alkuaikoina teloin sen. Jos olkapäät saa pumppiin ja jännitettyä niin ne näyttää vähän paremmilta. Sivulohkot silti kaipaa vielä paljon työtä. Oon tehny hommat sen osalta väärin, että oon keskittyny muihin heikkouksiin liikaa ja sokastunu sivudeltsien osalta. Sen siitä saa kun ei keskity tarpeeks :D mut hyvä, että tajusin myöhemmin asian. Joo, ymmärrän kyllä :P kaikilla on joku vahvuus ja joku heikkous ja meillä se on sit olkapäät. Vaikka tekis saman määrän työtä kaikille ryhmille niin kaikki lihakset ei välttämättä vastaa samalla tavalla. Mulla esim. latseille riittää pieni työmäärä, mut keskiselkä vaatii enemmän hommaa.

   Se on hyvä, että sullaki on menny veriarvot paremmaks :) sekasyöjät luulee, että vegaaneille tulee kauheita puutoksia, vaikka kaikkien pitäis tietää et nimenomaan kasvit on ravinnerikkaita. Kumma juttu :D

   Poista
 2. Vegaani salijäbä Tampereelta24. lokakuuta 2015 klo 22.51

  Tsemppii kisoihin! Toi lisäravinne vol. 2 kiinnostaa. Lisäks toivoisin jonkunnäköstä julkasua safkoista mitä tykkäät syyä/tehä. Semmosia helppoja, nopeita ja hyvillä makroilla olevia reseptejä kaipaisin. Oon löytäny tän blogin vasta tässä hiljan, niin en ihan tiedä ootko joskus tehny jotain kattavaa merkintää sun syömisistä. Niistä kiinnostais lukea enemmänki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) aiemmin oon ainoastaan tehnyt kattavemmat merkinnät treenipäivän ruokailuista (löytyy suosituimmista teksteistä). Täytyy pitää mielessä tuollainenkin hommeli :) en vaan osaa heti hahmottaa reseptejä, koska yleensä teen ruuat tosi yksinkertasesti ja maustan ne millon mitenkin. Toisaalta, just semmosia varmaan moni kaipaiskin, niin siinä mielessä jotain helppoja juttuja voisin kootakin. Laitan tuon suunnitteluun, mutta en pysty mitään lupaamaan, koska nyt on niin monta rautaa tulessa ja ens vuosi ainakin on kiireinen. Yritetään kuiteski!

   Poista