keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Treenit maistuu ja kulkee

Nyt on ihan hyvä vaihde päällä kaikin puolin. Jaksan vääntää entistäkin rajummin ja laadukkaammin suurinpiirtein jokaisen treenin läpi. Joskus tietysti homma ei kulje niin hyvin kuin voisi olla mahdollista, mutta niilläkin kerroilla yritän parhaani ja käyn kuitenkin sen hetken äärirajoilla. Energiaa piisaa ja osaan käyttää sen juuri treenin aikana, enkä tuhlaa sitä muina aikoina mihinkään turhaan. Salilla huomaan myös olevani enemmän mukana hommassa tunnetasolla ja sen myötä saatan ähistä ja puhista entistä äänekkäämmin. Se, että antaa mennä eikä pihistä tunteitaan, on kaikenkaikkiaan miellyttävempää ja auttaa keskittymään paremmin.

Jossain vaiheessa hokasin, että olen treenannut viime dieetin jälkeen lähes vallan keskipitkillä ja pitkillä sarjoilla. Meneillään olevan ohjelman aikana on tarkoitus muuttaa skaalaa hieman, siten että lyhyehköistä sarjoista tulisi lyhyitä. Se on ikuisuuskysymys, että kannattaako mieluummin treenata paljon pitkillä sarjoilla vai vähän lyhyillä sarjoilla, mutta oma näkemykseni on se, että kaikkea kannattaa tehdä. Koska pääpaino on ollut jo pidemmän aikaan sarkoplasmisen hypertofian puolella, voisi kehitystä hakea enemmän fibrillaariseltakin puolelta. Tämän takia osa sarjoista on tarkoitus lyhentää ja katsoa, saako sillä tavalla kehitystä aikaan. Jos ensi keväänä aloitan kisadieetin, on todennäköistä, että ainakin loppua kohden jätän lyhyet sarjat pois kokonaan, ihan turvallisuuden ja palautumisen takia. Toisin sanoen: nyt on vielä hyvää aikaa hakea kehitystä kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Tällä hetkellä junttaan painottaen montaakin eri lihasryhmää ja se tuntuu toimivan ihan hyvin. Yleensä painotuksia suositellaan vain yhdelle tai kahdelle lihasryhmälle, mutta kyllä homman voi hyvin tehdä useammallekin, kunhan muita lihasryhmiä treenataan vähemmän. Teen edelleen reilusti työsarjoja takareisille ja pohkeille, mutta vain muutaman sarjan etureisille /kierto. Olkavarsille tulee myös aika vähän suoraa rasitusta, jotta voin juntata enemmän olkapäitä, etenkin sivulohkoja. Näiden lisäksi latsit tulevat hyvin vähän mukaan missään, jotta keskiselälle olisi enemmän tilaa treeneissä. Nämä kaikki ovat painotuksia nimenomaan niille lihasryhmille, jotka koen heikkouksiksi ja joihin haluan lisää massaa ennen ensi kevään dieettiä. Toivotaan, että saisin tämän vuoden aikana vielä jotakin aikaiseksikin. Tänään nostin myös treenipäivän kaloreita, joten todelliset syömiset ovat noin 3650 kcal.

Eilisen lepopäivän nopeaa mössöä. Pihvi on Anamman soijaprodesta väsätty juttu.


Lisää nopeaa mössöä. Vasemmalla alhaalla oleva pala on jalotofu - mieto chili. Nam.
Jalat (maanantai):
1. Polvenkoukistus 3 x 6-8 x 130 lbs
2. Takareidet pallolla 3 x 4
3. Sumoprässi (vaaka) 3 x 11-12 x 140 kg
4. Pallokyykky 3 x 8-10 x 16 kg:t
5. Polvenkoukistus 2 x 15-16 x 35 kg + 2 x 12-15 x 12.5 kg (vasen jalka)
6. Pohkeet istuen smith 3 x 15-16 x 100 kg
7. Vatsat laitteessa 3 x 12 x 25 kg

Kesto 62 min.

Kädet ja olat (keskiviikko):
1. Pystypunnerrus istuen kp 3 x 6-7 x 20 kg:t
2. Takaolkasoutu alataljassa 3 x 8 x 45 kg
3. Vipunostot sivulle seisten käsi kerrallaan 3 x 6-8 x 7 kg
4. Hauis ylätaljassa niskan taakse 3 x 10-12 x 10 kg
5. Kapea penkki smithissä 3 x 10-12 x 52.5 kg
6. Sivudeltsipoltot 3 x 19-20 x 16 kg:t
7. Vipunostot taakse seisten 3 x 15 x 3 kg:t
8. Pohkeet laitteessa seisten 3 x 8-10 x 45 kg
9. Pohkeet prässissä (vaaka) 3 x 10-20 x 50-70 kg

Kesto 68 min. Aamupaino 79.9 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti