keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Vaihteeksi kevennetty kierto

Viikonlopun aikana olotila oli vielä sen verran nuutunut, että päätin pitää tällä viikolla kevennetyn treenikierron eli yhteensä kolme kevyempää salijumppaa. En aina oikein osaa sanoa, milloin olen tarpeeksi ylirasittunut treeneistä, mutta kai tässä kohtaa on hyvä pitää pieni kevennys, koska tauosta on aikaa jo noin kaksi kuukautta, jonka jälkeen olen puurtanut täysillä koko ajan.

Maanantaina pystyi lähtemään salille hyvällä mielellä, koska tiesi, ettei tarvitse repiä itsestään mehuja irti tavanomaiseen tyyliin, vaan sai kerrankin ottaa rennommin. Treenin alussa oli valmiiksi sellainen olo, ettei edes haluaisi vääntää täysillä, joten homma osui aika nappiin siinä mielessä. Myöhemmin salin jälkeen alkoi jo vähän kaivata kovaa puurtamista. Tiistain treenin aikana tuntuikin jo siltä, että haluaisi laittaa kaasun pohjaan, mutta maltoin mieleni ja tein hommia suunnitelman mukaan.

Kevennyksen toteutan siten, että teen suunnilleen samat liikkeet ja sarjat, mutta vähennän painoa noin 30 %. Jos keventäisin vähentämällä sarjamääriä, täytyisi prosentuaalinen osuus olla paljon suurempi, koska treenipainot olisivat ennallaan. Raskaat sarjapainot kun vaikuttavat palautumiseen paljolti hermostollisen rasituksen kautta. Teen pääsääntöisesti kaikkia liikkeitä kolme sarjaa, joten senkin suhteen sarjamäärän puolitus olisi hieman hankalaa. Vähennän siis mieluummin treenipainoista osan pois.

30 % vaikuttaa yllättävän paljon, vaikka numeerisesti painot näyttävät edelleen kohtuu suurilta. Jokainen liike jää aika pahasti kesken ja tulee sellainen olo, ettei treenaa ollenkaan, vaan korkeintaan lämmittelee. Silti tästä menosta tuli mieleen, että nyt treenaan ehkä samalla tasolla kuin valtaosa kanssatreenaajista. Mielestäni vain harva treenaa kovaa. Suurin osa tuntuu jättävän työsarjat aivan totaalisen kesken, etenkin jalkatreeneissä. Nykyään kai pelätään liian suuria lihaksia ja erityisesti ylikuntoa. Minulle on sanottu monta kertaa, että treenaan kovaa, mutten ole koskaan ollut lähelläkään ylikuntoa. En kylläkään koe treenaavani erityisen kovaa, mutta meno on varmasti rajumpaa kuin monella muulla.

Ai niin. Avovaimoni treenaa nyt voimapainotteisesti ja tulosta alkaa näkyä ihan hyvin. Avovaimo painaa noin 65 kg ja teki tänään vähintään 7 toiston sarjoja jalkaprässillä, 200 kilolla. Vaikka homma perustuukin voimailuun, on tekniikka silti todella siistiä ja melko rauhallista. Monet "bodaritkin" treenaavat huomattavasti rumemmalla räpeltämisellä.

Teimme lauantaina pizzaa. 1/4 tuosta läjästä antoi reilu 20 g prodea, noin 70 g hiilareita ja reilu 20 g rasvaa. Sopiva annos lepopäivän syömisille kun kokonaisuuteen lisäsi kahvijuoman.

Jalat (maanantai, kevyt):
1. Etukyykky 3 x 6 x 50 kg
2. Suorin jaloin maastaveto 3 x 8 x 77.5 kg
3. Vaakaprässilaite 3 x 12 x 120 kg
4. Polvenkoukistus laitteessa 3 x 12 x 60 lbs
5. Polvenojennus laitteessa 2 x 15 x 90 lbs
6. Pohkeet prässissä 3 x 8-10 x 50 kg
7. Pohkeet seisten 3 x 10 x bw

Kesto 54 min.

Yläkropan työntävät (tiistai, kevyt):
1. Penkkipunnerrus 3 x 6 x 60 kg
2. Pystypunnerrus seisten 3 x 8 x 25 kg
3. Alavinopenkki kp 3 x 10 x 16 kg:t
4. Vipunostot sivulle seisten 3 x 12 x 3 kg:t
5. Kapea penkki 3 x 12 x 27.5 kg
6. Ristikkäistalja 3 x 12 x 5 kg
7. Taljapunnerrus 3 x 12 x 15 kg
8. Vatsat roikkuen polvet koukussa 3 x 15 x bw

Kesto 56 min. Aamupaino 77.3 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti